Zvanično okončana potraga za nestalim avionom u kojem je bio fudbaler Sala
Emilijano Sala, foto: EPA/EFE

Spasilački tim donio tešku odluku

Zvanično okončana potraga za nestalim avionom u kojem je bio fudbaler Sala

Potraga za nestalim avionom koji je prevozio argentinskog fudbalera Emilijana Salu iz Nanta u Kardif je završena, saopštili su zvaničnici.

"Spasilački tim je donio tešku odluku da okonča pretragu", rekao je jedan od vođa spasilačkog tima Dejvid Barker. 

On je dodao da su šanse da ima preživjelih izuzetno male. Naveo je da su porodice obaviještene o odluci da se prekine potraga. 

Sala je zajedno sa pilotom Dejvidom Ibotsonom iz Nanta putovao u Kardif, svoj novi klub. Mali avion je u ponedjeljak uveče krenuo iz Francuske, a nestao je sa radara 13 kilometara sjevernozapadno od Oldernija. 

Tokom potraga u utorak, srijedu i četvrtak, nije nađeno ništa što bi ukazivalo na avion ili preživjele. 

Šef vazdužne spasilačke službe pretrage Lamanša Džon Ficdžerald izjavio je u srijedu da i najspremnija osoba može da preživi samo nekoliko sati u vodi.

B92/Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.