Zbog afere
Milošević i Đurđić

Zbog afere "Atlas" Milošević i Đurđić podnijeli ostavke

Predsjednik Borda direktora Universal capital banke Velibor Milošević i glavni izvršni direktor UCB Đorđe Đurđić podijeli su ostavke na te funkcije, saopšteno je iz banke.

Milošević je kazao da zbog okolnosti sa kojima je suočen u prethodnom periodu odlučio se na ovaj korak.

"Ova odluka je konačna i neopoziva i predstavlja moj moralni čin i odnos u cilju zaštite ugleda i reputacije Universal capital banke, njenog većinskog vlasnika i klijenta”, navodi Milošević.

I Đurđić je naglasio da je cijeneći novonastale okolnosti i izazove sa kojima je suočen odlučio da se povuče sa mjesta glavnog izvršnog direktora Universal Capital banke.

“Izražavajući puno povjerenje u institucije sistema, ova odluka je moj lični stav zasnovan na moralnim i profesionalnim principima a u cilju zaštite reputacije Universal Capital banke i njenog većinskog vlasnika i klijenata banke”, naveo je Đurđić dodajući da ta odluka predstavlja doprinos reputaciji i stabilnosti bankarskog sektora Crne Gore kao i naporima koja Centralna banka ulaže u tom pravcu. 

Predsjednik Atlas grupe, Duško Knežević, za kojim je raspisana nacionalna potjernica, tvrdi da mu je bivši viceguverner Milošević sugerisao da podmiti kontrolore koji su provjeravali zakonitost poslovanja njegove banke. Te navode Milošević je negirao.

Đurđić je pod istragom u slučaja Atlas banke. On je osumnjičen da je dio grupe koja je počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, pranje novca i utaja poreza.

Izvor:Rtcg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.