70 godina Šahovskog kluba Budućnost
Šahovski klub Budućnost

Bogat šahovski program u godini jubileja

70 godina Šahovskog kluba Budućnost

Šahovski klub Budućnost iz Podgorice će tokom 2019. godine proslaviti veliki jubilej 70 godina od osnivanja. Ovo je povod da ovu godinu Klub proslavi uz bogat takmičarski i svečani program koji počinje serijom turnira.

 ŠK Budućnost je već u prilici da najavi rejting nadmetanja Rapid turnirom zakazanim za 2. februar, u prostorijama Kluba sa početkom u 10 sati. Takmičenje se igra po Švajcarskom sistemu u 7 kola, sa tempom igre 15 minuta po igraču.

Već osmog februara takmičenja se nastavljaju Open turnirom koji traje do 10. februara, a koji će se igrati po švajcarskom sistemu u 5 kola. Tempo igre za ovaj turnir je 90 min po igraču + 30 sekundi za svaki potez, što je izazov za sve koji žele da osvoje rejting poene na domaćem terenu. Poslednje dvije subote u mjesecu su rezervisane za popularne “cuger” turnire, a ovi ciklusi će se nastaviti iz mjeseca u mjesec do kraja godine.

Po riječima predsjednika Kluba Dušana Koraća, ovaj veliki jubilej crnogorskog šaha biće dostojanstveno proslavljen čitavim nizom manifestacija, tokom cijele godine, koje su usmjerene da slave šah i šahovsku igru, kao i da afirmišu vrijednosti koje ova drevna igra ugradjuje u svakog čovjeka koji se makar jednom u šahu ogleda ili makar pokuša da ovlada ovom vještinom.

“ŠK Budućnost će u februaru upisati i novu generaciju polaznika Škole šaha, koje u tri nivoa vode reprezentativac Crne Gore Velemajstor Nikola Đukić, prekaljeni šahovski trener Fide majstor Radojica Dabetić i najzaslužniji za omasovljavanje rada sa školskim uzrastom šahovskih talenata, Fide majstor Sreten Đukanović. Turniri će se igrati vrlo često, a ovi koje organizujemo u februaru, su tek najava ukupnog zasluženog svečarskog šahovskog ambijenta koji želimo da kreiramo u ovoj jubilarnoj godini kad proslavljamo 70 godina Kluba. To nije samo puka istorija već je to istorija uspjeha najtrofejnije šahovske formacije, kako u klupskim tako i u pojedinačnim nadmetanjima, koja sedam decenija dominira u Crnoj Gori. Biće ovo prilika da se sjetimo svih koji su dali lični doprinos zlatnim godinama ŠK Budućnost.” - zaključuje Korać.

Prema riječima Mladena Popovića, sekretara ŠK Budućnost koji je i šahovski Internacionalni Arbitar, svi turniri će biti rejtingovani.

“Pravo nastupa na prvom Open turniru ŠK Budućnost imaju igrači koji se prijave organizatoru i izvrše uplatu upisnine od 10 eura, do petka 8.2.2019. u 9.30 h, jer je broj učesnika ograničen na 35. Prednost imaju igrači koji ranije izvrše uplatu. Organizator je zadržao pravo da pozove do 3 igrača. Nagradni fond će se formirati od ukupne upisnine, a nagrade su nedjeljive. Sličan princip će biti primijenjen i na Rapid i brzopoteznim turnirima, uz manje upisnine.” - zaključuje Popović.  

Uprava kluba se, na početku takmičarske 2019. godine zahvaljuje kompanijama i institucijama koje su prošle godine bile uz ŠK Budućnost i značajno doprinijeli radu I razvoju crnogorskog šaha kao i u osvajanju svih titula za koje se klub nadmetao, a to su prije svih Šahovski savez Crne Gore, Aerodromi Crne Gore, Kompanija “13. Jul Plantaže”, Lovćen životna osiguranja, Vodovod – Podgorica, Ministarstvo sporta, Opština Podgorica, i drugi sa kojima klub najavljuje nove titule i u narednom periodu i dostojanstveno obilježavanje 70 godina postojanja kluba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.