Đukanović: Sve svoje obaveze sam uredno izmirivao,  udruženo spinovanje
Milo Đukanović

O računu u Atlas banci

Đukanović: Sve svoje obaveze sam uredno izmirivao, udruženo spinovanje

Predsjednik Crne Gore i lider DPSa Milo Đukanović potvrdio je da je u Atlas banci imao kreditne kartice ali i dodao da je sve svoje obaveze po osnovu njihovog korišćenja uredno sam izmirivao.

Vijesti su juče objavile da je Duško Knežević preko Atlas banke pokrivao lične račune Đukanovića

"Povodom jučerašnjeg teksta u „Vijestima“ da je neko pokrivao i moje lične račune, iako sam od starta znao da se radi o udruženom spinovanju, trebalo mi je vremena da provjerim određene činjenice, o kojima želim ovim putem da obavijestim javnost. Tačno je da sam bio korisnik Master i Viza Gold kreditnih kartica u Atlas banci od 2007. do 2015. godine. Radi se o revolving karticama koje su imale odobreni limit do 30.000€. Sve svoje obaveze po osnovu njihovog korišćenja uredno sam izmirivao. Za navodni dug od 16.741,24€, (od čega 4.592,08€ redovne i zatezne kamate) saznao sam prvi put juče. Tendenciozna konstrukcija da je „samo jedno zaduženje aktuelnog predsjednika države“ iznosilo toliko, sugeriše valjda da ih je bilo još. S obzirom da za dug nijesam znao, niti sam o njemu od banke ikada obavještavan, samim tim nijesam nikome mogao ni dati odobrenje da ga u moje ime izmiri", naveo je Đukanović u reagovanju.

Istakao je da je u kontaktu s bankom u kojoj provjerava vjerodostojnost informacije o dugu, i traži instrukciju na koji način da izvrši tu svoju obavezu, ako ona stoji.

"Takođe, zatražio sam stručnu pomoć da se upoznam sa svim ugovorima koji se pominju i sa cjelokupnom dokumentacijom, na bazi koje je plasirana pomenuta senzacionalistička vijest. Unaprijed želim da saopštim da pouzdano znam da nijesam učestvovao u bilo kakvim transakcijama poslovnih subjekata pominjanih u jučerašnjem tekstu", naveo je u izjavi Đukanović.

Poručuje da će nakon svih provjera tražiti i odgovornost:

"Nakon provjere, zavisno od rezultata, pokrenuću postupak pred nadležnim organima protiv odgovornih lica uključenih u ovu prljavu akciju smišljenu radi moje političke i moralne diskreditacije, u pokušaju skrivanja kriminalnih radnji vlasnika Atlas banke", zaključio je crnogorksi šef države.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.