Brajović: Novinarska etika i objektivnost kvalitet od kojeg će svi imati koristi
Ivan Brajović

Čestitka povodom Dana novinara Crne Gore

Brajović: Novinarska etika i objektivnost kvalitet od kojeg će svi imati koristi

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je Dan novinara Crne Gore 23. januar, koji se obilježava u znak sjećanja na 23. januar 1871. godine kada je na Cetinju odštampan prvi broj lista "Crnogorac".

“Poštovani novinari, duboko vjerujem da medijske slobode svuda, a prije svega u Crnoj Gori koja je naša kuća i dom, moraju da budu lice naprednog demokratskog društva, uprkos iskušenjima i zloupotrebama koje nosi svako vrijeme, pa i naše", naveo je Brajović.

Kako je kazao, siguran je da svi imamo privilegiju što smo dio digitalnog doba, a posebno novinari, jer nikada kao sada informacija nije bila dostupnija i brža, a samim tim selekcija i upotreba nikad izazovniji i odgovorniji.

Dodajući da novinarska etika i objektivnost, uprkos kvantitetu moraju isplivati kao sušti kvalitet od kojeg će svi imati koristi. Čuvajući ugled, profesionalnost i kreativnost struke, crnogorski novinari čuvaju sebe, a svoje medije i naše društvo prave boljim i pravednijim mjestom za život i egzistenciju.

"Institucije države dijele interes medija da doprinose da naši građani budu tačno i blagovremeno informisani, kao i da dobiju druge primjerene medijske sadržaje. Uzajamna podrška institucija države i medija, a posebno novinara -  da svako u svom poslu bude još bolji, naš je zajednički zadatak. U to ime Vam čestitam Dan novinara – 23. januar", poručio je predsjednik Skupštine Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.