Uhapšene 3 osobe, prijava protiv 8: Marihuanu preko CG prebacivali u Srbiju i zemlje Zapadne Evrope
Oduzeto oko 240 kg opojne droge, ilustracija

CG policija presjekla krijumčarski lanac

Uhapšene 3 osobe, prijava protiv 8: Marihuanu preko CG prebacivali u Srbiju i zemlje Zapadne Evrope

Tokom akcije "Chat" crnogorska policija je podnijela četiri krivične prijave protiv osam lica, dok je u četiri pojedinačne zaplene, oduzeto oko 240 kg opojne droge marihuana tipa skank.

Službenici Sektora kriminalističke policije, Odsjeka za borbu protiv droge su u saradnji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu, a u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica i Posebnom jedinicom policije, realizovali višemjesečnu akciju „Čet“ (Chat). Ova akcija je bila usmjerena na suzbijanje krijumčarenja opojne droge marihuana iz Republike Albanije i Kosova u Crnu Goru, a koja je dalje krijumčarena u Republiku Srbiju i zemlje Zapadne Evrope, saopštila je Uprava policije.

Policija je jutros,kako se navodi, nakon izvršenog pretres stanova i prostorija, uhapsila  V.U. (26) iz Podgorice, M.Đ. (60) iz Podgorice, S.A. (37) iz Bosne i Hercegovine sa privremenim boravkom u Budvi zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i satvljanje u promet opojnih droga. Krivična prijava je podnijeta i protiv D.U. (37) iz Podgorice koji se nalazi u ZIKS-u na izdržavanju kazne. Protiv M.Đ. i V.U. je takođe podnijeta i krivična prijava za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Policija intenzivno traga za J.A. (19) iz Republike Srbije.

Prilikom današnjih pretresa policijski službenici su takođe pronašli i oduzeli oko 200 grama biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, pištolj marke „CZ TT“ cal. 7,62,  87 komada municije različitog kalibra, dvije fantomke i više sredstava komunikacije.

"U prethodnom periodu službenici policije su nadležnom tužiocu ponijeli tri krivične prijave protiv I.Đ. (29) iz Podgorice, S.S. (39) iz Pljevalja i P.G. (32) iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", kazali su iz policije.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je ovih osam lica u dužem periodu krijumčarilo marihuanu iz Kosova i Albanije preko Crne Gore do zemalja Zapadne Evrope, a krijumčarski lanac svojom efikasnom akcijom otkrila je i presjekla crnogorska policija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.