Knežević za Dan: Platio sam specijalizaciju Šegrtu
Duško Knežević

Knežević za Dan: Platio sam specijalizaciju Šegrtu

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević dostavio je Danu bankarski izvod koji dokazuje da je sa svog računa platio specijalizaciju bivšem direktoru bolnice u Meljinama, nekadašnjem ministru zdravlja i funkcioneru DPS-a Budimiru Šegrtu.

To je, kako je Knežević rekao za Dan, uradio po nalogu predsjednika države i DPS-a Mila Đukanovića.

Plaćanje je obavljeno sa Kneževićevog na račun Budimira Šegrta u Londonu, u junu 2009. godine, u Nacionalnoj Vestiminister banci broj 51051916 radi isplate troškova Šegrtove specijalizacije u Njufild ortopedik centru u Oksfordu.

Račun, piše Dan, sadrži sve neophodne podatke o plaćanju.

Po zvaničnim podacima iz Šegrtove biografije, na mjesto direktora bolnice u Meljinama postavljen je u decembru 2009. godine. Specijalizaciju je završio u Velikoj Britaniji. Od kraja novembra prošle godine zvanični je kandidat za crnogorskog ambasadora u Poljskoj, uprkos tome što je 2016. godine tužilaštvo počelo da ispituje da li je sa pozicije direktora bolnice u Meljinama oštetio državni budžet.

Predsjednik Atlas grupe je ranije u medijima objasnio da je Šegrta upoznao 2000. godine, preko prijateljice, sada advokata, a prije njegovog odlaska na specijapizaciju u Njufild ortopedik centar u Oksfordu. Urgencija da on bude direktor potekla je od sada pokojnog Laleta Sekulića, vlasnika Habit farma, koji je bio klijent Atlas banke u Beogradu. Knežević je tvrdio da je prije dolaska u Meljine, Šegrt bio direktor Sekulićeve fabrike Novit farm Podgorica, koja je sada u stečaju.

Predsjednik Privrednog suda sudija Blažo Jovanić uveo je 9. avgusta prošle godine stečaj u kompaniju Meljine kompleks, u čijem je vlasništvu Opšta bolnica Meljine, zbog dvogodišnje blokade računa za 349,5 hiljada eura. Stečaj je uveden na predlog izvršne direktorice Olivere Mihajlović Elez, koja od oktobra 2016. godine nije mogla od kompanije da naplati 19 hiljada eura na ime neizmirenih zarada, poreza i doprinosa. Za stečajnog upravnika određen je Saša Zejak.

Knežević danima iznosi teške optužbe i objavljuje snimke na račun vlasti i Mila Đukanovića.

Bivši gradonačelnik Slaboljub Stijepović je u okviru istrage o nelegalnom finansiranju Demokartaske partije socijalista saslušan u Tužilaštvu, dok je bivši viceguverner CBCG Velibor Milošević, za koga Knežević tvrdi da ga je reketirao, pritvoren i određeno mu je zadržavanje od 72 sata.

Knežević je počeo sa iznošenjem optužbi nakon što je Tužilaštvo otvorilo istragu o poslovanju pojedinih njegovih kompanija i nakon uvođenja stečaja u njegovoj IBM banci i privremene uprave u Atlas banci.

Duška Kneževića Tužilaštvo za sada zvanično sumnjiči za pronevjeru 1,9 miliona eura preko jedne od kompanija koje kontroliše.

Istražitelji provjeravaju i sumnje u vezi s pranjem oko pola milijarde eura preko jednog od servisa njegove Atlas banke, a istragom su obuhvaćene 174 osobe. Taj postupak još nije završen.

Za njim je raspisana naacionalna potjernica i određen mu je pritvor od 30 dana.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.