Žugić: Radovićeva bila favorizovana u odnosu na ostale
Radoje Žugić

Žugić: Radovićeva bila favorizovana u odnosu na ostale

Guverner Centralne banke Crne Gore (CBCG) Radoje Žugić kazao je da je bivša viceguvernerka Irena Radović bila "blago favorizovana u odnosu na ostale viceguvernere". On je to kazao u nastavku suđenja po tužbi Radovićeve protiv CBCG i Žugića.

Žugić je na početku suđenja kazao da u periodu dok je Radovićeva obavljala funkciju viceguvernerke sa njom nije imao nikakav razgovor u kojem je sugerisao da je potrebno izvršiti ponovnu kontrolu jedne domaće banke.

Kad je riječ o kontroli strane banke, Žugić je rekao da je tačno da je u vezi sa tom bankom od više klijenata dobio informacijun da je izvršeno krivotvorenje ugovora o kreditu.

Zatim je, kako je rekao, sugerisao tužilji da izvrši kontrolu te banke, smatrajući da se tu radi o nedostatku interne procedure o upravljanjima rizicima, prenijela je TVCG.

Nakon toga je utvrđeno da je u toj banci krivotvoreno preko 120 ugovora, i da je napravljena višemilionska šteta, kazao je Žugić.

Guverner CBCG je rekao i da je Radovićeva bila favorizovana u odnosu na ostale viceguvernere, te da je na njen zahtjev odobravao školovanje u Frankfurtu, kao i kurseve u Beču.

"Sve sam ovo uradio zbog kasnije efikasnijeg obavljanja posla u CBCG", istakao je Žugić.

On je rekao da je Radovićeva bila favorizovana u dijelu što "nijedan viceguverner nije imao plaćena školovanja".

"Njoj su plaćena četiri školovanja za razliku od ostalih kojima nije plaćeno nijedno. Za vrijeme obavljanja funkcije imala je 12 službenih putovanja", kazao je Žugić.

To što je sada u ovom svojstvu u sudnici, kako je rekao Žugić, prvi put mu se dešava u životu, iako je čitavog života bio na rukovodećim pozicijama.

Smatra i da je ponižen odnosom prema guverneru.

Podsjećamo, Radović je tokom jučerašnjeg suđenja istakla kako je Žugić od nje tražio da "smješta ljudima", te da stavi potpis na gradnju nelegalnog objekta u Tivtu vrijednog više miliona eura, površine 5.700 kvadrata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.