Pliškova izbacila Serenu sa Australijan opena
Karolina Pliškova, foto: AFP

Pliškova izbacila Serenu sa Australijan opena

Češka teniserka Karolina Pliškova spasla je četiri meč lopte protiv Serene Vilijams i plasirala se u polufinale Australijan opena.

Serena je u odlučujućem setu imala 5:1 i 40:15, Pliškova je bila na ivici ambisa, ali je uspjela da se na nevjerovatan način vrati i slavi rezultatom 6:4, 4:6, 7:5.

 Serijom od šest gemova Karolina je kompletirala preokret za jednu od najvećih i najvažnijih pobjeda u karijeri. 

Ona će se za finale prvog Grend slema u sezoni boriti sa Naomi Osakom koja je u dva seta eliminisala Elinu Svitolinu iz Ukrajine,prenosi B92.

"Biću spremna za sjutra, igrala sam nekoliko puta sa njom. Igrala je sjajno na US openu i veoma je opasno. Međutim, ne mislim da postoji neko opasniji od Serene, tako da ću malo uživati u ovoj pobjedi". 

Na taj način je spriječila reprizu "njujorške drame", kada je Amerikanka u finalu US opena napravila haos nezadovoljna odlukama sudije Karlosa Ramosa koji je zbog niza prestupa oduzeo i gem, pa ga je optužila i za seksizam. 

U drugom polufinalu sastaju se Petra Kvitova i Danijel Kolins.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.