Stopirana potraga za avionom:
Foto: EPA/EFE

U avioni bio i argentinski fudbaler Emilijano Sala

Stopirana potraga za avionom: "Ne očekujem da iko preživi"

Petnaestočasovna potraga za nestalim malim avionom, u kojem se nalazio argentinski fudbaler Emilijano Sala, je obustavljena zbog mraka.

To su rekli policijski zvaničnici, koji kažu da ne očekuju da nađu preživjele.

Avion je letio iz francuskog grada Nanta, gdje je fudbaler bio da bi se oprostio od doskorašnjih saigrača, ka Kardifu u Velsu, gdje je trebalo da nastavi igračku kraijeru, prenijela je agencija AP.

Policija je saopštila da su vidjeli plutajuće objekte u vodi, ali da ne mogu da potvrde da li oni pripadaju letilici koja je nestala sa radara u ponjedeljak uveče. 

"Posle ovoliko vremena od pada, hladnoće, vode koja je jako hladna... ne očekujem da iko preživi", rekao je policijski zvaničnik. 

On je dodao da nije poznato ni kako je mali avion nestao sa radara. 

"Samo je nestao", rekao je zvaničnik. 

Poslednji post fudbalera na instagramu je slika postavljena u ponedjeljak sa igračima "Nanta" uz poruku "poslednje zbogom". 

Predsjednik kluba "Nant", Valdemar Kita rekao je da je Sala bio "ljubazan, fin i drag igrač kojeg su svi voljeli". 

"Nant" je trebalo da igra utakmicu u srijedu ali je odložio do nedjelje, zbog "nestanka aviona sa bivšim igračem Emilijanom Salom". 

I "Kardif" je otkazao svoj trening za danas, a izvršni direktor kluba Ken Čo rekao je da su zvaničnici kluba "vrlo potreseni zbog situacije". 

Sala je ranije igrao i za francuski "Bordo".

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.