OO DPS HN: Dok direktor
Foto: OO DPS HN

"Nakon ljetnjeg fijaska scenario se ponavlja i zimi"

OO DPS HN: Dok direktor "Čistoće" promoviše, smeće se ne odvozi

Dok se Karavan Mimoze bez zvaničnog programa seljaka iz grada u grad, pretvoren u višednevni izlet za besposlene opštinske funkcionere koji pokušavaju da o nečemu informišu svoje domaćine, ljubazno ih molimo da prvo očiste svoje dvorište, da se ne brukamo kada gosti dođu, kazali su iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

Oni su naveli da nakon ljetnjeg fijaska obilježenog brojnim primjedbama građana i turista zbog prljavih gradskih ulica i prepunih kontejnera, scenario se ponavlja i zimi.

IMG4939

Dodajući da vjerovatno lokalna vlast ima opravdanje zašto direktor "Čistoće" putuje sa Karavanom Mimoze i obilazi gradove regiona, ali nema opravdanje zašto se otpad neredovno odvozi, a smeće ponovo gomila.

IMG4942

"I dok je potpuno nejasno koja je uloga direktora "Čistoće" u promociji Praznika Mimoze, trebalo bi da je jasno koja je njegova uloga u preduzeću kojim rukovodi. Izgleda da su za neredovan odvoz smeća krivi turisti tokom ljeta, a direktorove obaveze u promociji turističke ponude tokom zime. Ali, ko je kriv što zaposlenima izostaju plate?", pitaju is OO DPS-a HN.

Kako su kazali, praznik Mimoze je veliki ponos Novljana i sa svojih pola vijeka trajanja može biti sinonim za grad Herceg Novi.

"Praznik je odraz našeg duha, mentaliteta i identiteta. Poražavajuće je da se njegova promocija pretvara u ekskurziju za funkcionere vlasti, koji su jedva dočekali da o trošku građana Herceg Novog, napokon vide "malo svijeta", Pojašnjavaju iz ove partije.

Ocjenjujući da kao ni do sada, iz svojih putešestvija neće izvući nikakvu pouku, niti će primijetiti kako se komunalna pitanja rješavaju u drugim sredinama i dodaju da od dosadašnjih izleta očigledno im je najsnažniji utisak ostavila preporuka da bi „Praznik Mimoze trebalo održati na ljeto, kada ima više turista.

IMG4944

"Ali ko bi umjesto direktor "Čistoće" tada putovao po svijetu? Možda direktor Parking servisa? Ili Vodovoda? Na tečnom stranom jeziku ne bi ni morali da se trude oko promocije. Sve bi se namjestilo samo. Možda i dovedu žirafu ili podijele pomalo para po oprobanoj pobratimskoj taktici! U međuvremenu građanima ostaje da se mole da ne bude previše turista ljeti, niti promotivnih obaveza direktora "Čistoće" zimi", zaključili su iz DPS-a Herceg Novi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.