Raspao se ruski bombarder prilikom prinudnog slijetanja, ima poginulih
ilustracija

Raspao se ruski bombarder prilikom prinudnog slijetanja, ima poginulih

Ruski avion bombarder Tupoljev-22M3 danas se srušio u Arktiku pri slijetanju na aerodrom u regionu Murkmansk i dvije osobe su poginule, javljaju agencije.

"Bombarder Tupoljev-22M3 srušio se tokom pokušaja da sleti na aerodrom u Olenogorsku u regionu Murmansk danas. Nezgoda se dogodila oko 13.40 po moskovskom vremenu", kazao je neimenovani izvor iz policije za Tas s.

Taj izvor je takođe napomenuo da su dva od četiri člana posade tog aviona preživjeli.

"Prema preliminarnim informacijama, pilot i navigator su živi", kazao je taj izvor istakavši da su se u avionu nalazili pilot, kopilot, navigator i operater.

AP prenosi da je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da se taj avion danas srušio pri slijetanju, u uslovima mećave, u području sjeverno od Arktičkog kruga kao i da su dva od četiri člana posade poginula, a dva hospitalizovana.

Američka agencija, pozicajući se na pisanja ruskih medija, navodi da je ministarstvo saopštilo da bombarder nije nosio oružje.

O uzroku ove nesreće još nema informacija, navodi američka agencija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.