Uhapšen turski državljanin zbog krijumčarenja ljudi: 1250 eura od Tirane do PG
ilustracija

U vozilu zatečeno pet stranih državljana koji nisu posjedovali lična dokumenta

Uhapšen turski državljanin zbog krijumčarenja ljudi: 1250 eura od Tirane do PG

Ulcinjska policija je preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišila slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Naime, službenici OGB Ulcinj su danas, 22. januara 2019. godine oko 10 minuta nakon ponoći na magistralnom putu Ulcinj – Sukobin u mjestu Vladimirske Krute, zaustaili vozilo marke „VW Touran“ kojim je upravljao A.C.S. (31) rođen u Turskoj, privremeno nastanjen u Baru.

"Tom prilikom je u njegovom vozilu zatečeno pet stranih državljana koji nisu posjedovali lična dokumenta", navode iz policije.

Sva lica su kako je saopšteno, dovedena u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj.

"Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da se A.C.S. prethodno dogovorio sa ovim stranim državljanima da ih za iznos od 250 eura po osobi preveze od Tirane do Podgorice.A.C.S. je, sumnja se, preuzeo strane državljane koji su mu tom prilikom platili 750 eura, potom ih dovezao do lokacije koja se nalazi u blizini Graničnog prelaza Sukobin, nakon čega su strani državljani ilegalno prešli državnu granicu između Republike Albanije i Crne Gore, mimo graničnog prelaza. Nakon izvjesnog vremena osumnjičeni je ova lica, kako se sumnja, preuzeo u mjestu Sukobin i oni su mu platili još 500 eura. Zajedno su nastavili put do Vladimirskih Kruta gdje su ih presreli policijski službenici", navode iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se A.C.S. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnoavne sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeni prelaz državne granice I krijumčarenje ljudi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.