Tužila poslodavca jer nije htjela da radi nedjeljom, pa dobila milione
Foto: ilustracija

Dobila i nadoknadu za zaostale plate

Tužila poslodavca jer nije htjela da radi nedjeljom, pa dobila milione

Pobožna hrišćanka Meri Džin Pjer dobila je otkaz nakon što je propustila šest nedeljnih smjena kako bi prisustvovala Betelskoj baptističkoj crkvi u Majamiju.

Meri Džin Pjer (60) radila je kao perač posuđa u jednom hotelu više od decenije, odnosno sve do marta 2016. godine. 

Pjer je tvrdila kako je obavjestila svog poslodavca da ne može da radi nedjeljom zbog svojih vjerskih uvjerenja. 

Njen advokat je u optužbi tvrdio kako je njen bivši poslodavac prekršio Zakon o građanskim pravima iz 1964., koji štiti radnike od diskriminacije na osnovu rase, vjere, pola ili porijekla, prenose Vijesti.hr. 

Sud je prošle nedelje donio presudu u njenu korist, dodjelivši joj 21 milion dolara odštete, koja je uključivala i naknadu za zaostale plate te odštetu za emocionalnu bol.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.