Nema posebnog tretmana: Ronaldo u utorak pred sudom
Kristijano Ronaldo

Nema posebnog tretmana: Ronaldo u utorak pred sudom

Kristijano Ronaldo moraće u utorak da se pojavi pred sudom u Madridu kako bi bio saslušan povodom optužbi da je utajio porez i moraće to da učini kao i svaki običan čovjek.

 Ronaldo je, kako je potvrđeno iz suda, imao različite zahtjeve kako bi izbjegao prolazak između novinara koji će sigurno čekati.

Kako je navedeno u dokumentu koji je datiran na 18. januar, a koji se u javnosti pojavio u ponedjeljak, Kristijano Ronaldo neće imati pravo na bilo kakav poseban tretman pred pojavljivanje na saslušanju u utorak. Moraće, kao i svi prije njega da dođe u zgradu suda na glavni ulaz i da se suoči sa novinarima koji će ga tu sigurno čekati.

Saslušanje je zakazano za 8:50 u utorak, a portparol suda najavio je da bi kazna mogla da bude izrečena već u toku dana ili za nekoliko dana. Očekuje se da kazna neće biti blaga jer su španske poreske vlasti i Ronaldovi predstavnici napravili dogovor o poravnanju.

U dokumentu koji je potpisao sudija Huan Pablo Gonzales Erero navedeno je da nikakve posebne mjere koje je Portugalac tražio nisu odobrene jer "sud smatra da i pored velike slave Ronaldu neće biti ugrožena bezbjednost dok bude dolazio u zgradu suda".

Takođe je navedeno da je odbijen zahtjev da se Ronaldovo saslušanje obavi putem videolinka.

Očekuje se da, uz dogovor dvije strane, Ronaldu bude izrečena kazna od oko 1.8 miliona eura uz uslovnu kaznu na 23 mjeseca zatvora koju neće morati da odsluži jer po španskim zakonima za one kojima se izriče prva presuda u nenasilnim zločinima kraća od 24 mjeseca ne zahtijeva boravak u zatvoru.

Sudija će nakon saslušanja donijeti konačnu odluku.

Sportklub.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.