Brajović: Spremni smo da Albaniji  pružimo podršku i prenesemo stečena iskustva iz procesa evropske integracije
Brajović i Meta

Meta: Albanija se iskreno raduje svakom uspjehu Crne Gore

Brajović: Spremni smo da Albaniji pružimo podršku i prenesemo stečena iskustva iz procesa evropske integracije

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović razgovarao je danas sa predsjednikom Republike Albanije Iljirom Metom, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Kako su kazali iz kabineta predsjednika Skupštine zajednički je ocijenjeno od strane sagovornika da su Crna Gora i Albanija dvije susjedne i prijateljske države koje nemaju otvorenih pitanja i treba kontinuirano da rade na obogaćivanju i snaženju saradnje u svim oblastima, a posebno na ekonomskom planu.

Imajući u vidu zajedničko evropsko opredjeljenje, Brajović  je potvrdio spremnost Crne Gore da Republici Albaniji pruži podršku i prenese stečena iskustva iz procesa evropske integracije na isti način kao što je to Albanija činila tokom crnogorske integracije u NATO.   

Meta je istakao da se Albanija iskreno raduje svakom uspjehu Crne Gore, kao i da je svaki korak naprijed koji učini Crna Gora ohrabrenje za Albaniju i doprinosi sveukupnoj političkoj stabilnosti regiona.

Naglašen je takođe značaj razvoja parlamentarnih veza, jačanja partnerske saradnje u okviru NATO, kao i kontinuiranog unaprjeđenja položaja nacionalnih manjina koje predstavljaju sponu saradnje između dvije zemlje.  

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Skupštine i predsjednik Grupe prijateljstva sa Parlamentom Albanije Genci Nimanbegu, kao i predsjednici Administrativnog i Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore i članovi Grupe prijateljstva Luiđ Škrelja i Andrija Nikolić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.