Ozbiljna ekonomska perspektiva CG i Albanije

Susreta Marković-Meta

Ozbiljna ekonomska perspektiva CG i Albanije

Crna Gora i Albanija treba u narednom periodu da rade na kvalitetnijoj valorizaciji zajedničkog potencijala, koji postoje u mnogim oblastima poput vodoprivrede, turizma i poljoprivrede, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovićai predsjednika Republike Albanije Ilira Mete koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

„Ekonomska perspektiva dvije države je ozbiljna i dvije vlade treba da učine sve da je iskoriste“, kazao je Marković i dodao da su bilateralni politički odnosi na veoma visokom nivou.

Crnogorski premijer je ukazao na izuzetan ekonomski rast ostvaren u mandatu ove Vlade i rekao da je posvećen poboljšanju kvaliteta života građana.
On je istakao posebne razvojne potencijale sjevera zemlje, dodao da se predano radi na infrastrukturnim projektima, među kojima je i put od Podgorice preko Dinoše do Cijevne Zatrijebačke, vrijedan 11 miliona eura, koji je od posebnog značaja za stanovnike Plava i Gusinja -  navodi se u saopštenju Vlade CG nakon susreta. 

20190121PVDuskoMarkovicpredsjednikAlbanijeIlirMeta2

Takođe, sagovornici su potencirali važnost afirmacije prava i doprinos manjinskih zajednica koje snaže i oplemenjuju partnerstvo i prijateljstvo Crne Gore i Albanije.

Na sastanku je bilo riječi i o važnosti mira i stabilnosti u regionu i u tom kontekstu istaknut značaj članstva obije države u NATO-u i važnost evropskih integracija.

Marković je kazao da Crna Gora podržava Albaniju u procesu evropske integracije i dodao da smo spremni da prenesemo naša znanja i iskustva iz pregovaračkog procesa - zaključuje se u saopštenju.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.