Edini Kastrati 12 godina zatvora zbog ubistva sina
Edina Kastrati

Bacila ga u Plavsku rijeku

Edini Kastrati 12 godina zatvora zbog ubistva sina

Edina Kastrati (18) iz Plava prvostepenom presudom Vijeća bjelopoljskog Višeg suda osuđena je na 12 godina zatvora zbog krivičnog djela teško ubistvo.

Podsjećamo, ona je svoje muško dijete, staro četiri mjeseca, 29. juna prošle godine bacila u Plavsku rijeku.

Beba je, kako stoji u obdukcionom nalazu, preminula usljed utopljenja. 

Tokom postupka dokazano da je djelo počinila u uračunljivom stanju a kao olakšavajuća okolnost navedene su njene godine.

Okrivljena je u cjelosti priznala krivično djelo teško ubistvo djeteta, i izrazila kajanje i žaljenje što je to uradila.

Ona je tokom istrage i na glavnom pretresu saopštila da je sa nevjenčanim suprugom živjela u lošim odnosima, te da je on, navodno, tukao i govorio pogrdne riječi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.