Republika Palau uručila notu Srbiji: Preispitaćemo odluku o Kosovu
ilustracija

Republika Palau uručila notu Srbiji: Preispitaćemo odluku o Kosovu

Republika Palau preispitaće svoju odluku o priznavanju nezavisnosti Kosova.

To se navodi u noti koju je predsjednik Palua Tomi Remenges uručio u Beogradu šefu srpske diplomatije Ivici Dačiću.

U noti se navodi da "Republika Palau smatra da njena podrška rješenju budućeg statusa Kosova treba da bude podrška dijalogu Beograda i Prištine koji se vodi uz posredstvo EU, a ne definisanje tog statusa prije nego što se dijalog završi".

Prema podacima vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Palau je priznao Kosovo u martu 2009.

Dačić je, nakon sastanka sa predsjednikom Republike Palau Tomijem Remengesom, na konferenciji za štampu najavio odluku vlasti Palaua, inače 13. država koja je povukla izričitu odluku o priznanje Kosova.

"Ovo je treća pacifička zemlja koja je donijela odluku da preispita i promijeni svoju odluku o prihvatanju jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova", rekao je Dačić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.