Bivšem viceguverneru Centralne banke pritvor do 72 sata
Velibor Milošević

Bivšem viceguverneru Centralne banke pritvor do 72 sata

Bivšem viceguverneru Centralne banke Veliboru Miloševiću, koji je sproveden rano jutros na saslušanje u Specijalno tužilaštvo, određeno je zadržavanje do 72 sata saznaje Televizija Crna Gore.

Milošević je priveden da bi u svojstvu osumnjičenog dao izjavu povodom tvrdnji vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića da ga je, dok je bio viceguverner, reketirao kako bi podmitio ljude koji u Centralnoj banci rade kontrolu banaka.

Na saslušanje je ponovo priveden i jedan od bivših najbližih saradnika Kneževića, Đorđe Đurđić koji je i ranije hapšen u okviru istrage o poslovanju IBM banke.

Osim njih privedeni su i Vlatko Rašović, Tomislav Žižić, Petar Knežević, Tomica Knežević, Miodrag Knežević i Almir Kalamperović, saznaje TVCG, prenosi portal Rtcg.

Današnje hapšenje dio je nastavka afere poznate kao "Atlas banka", koja potresa crnogorsku javnost od početka godine. 

Sve je počelo nakon što je Centralna banka uvela privremene uprave u IBM i Atlas banci, koje su u vlasništvu biznismena Duška Kneževića. Od tada, Knežević svakodnevno objavljuje različite audio i video sadržaje, kojim ukazuje na korupciju.

On je najprije objavio video-materijal gdje on lično daje koverat s iznosom od navodnih 100.000 dolara bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću, uoči parlamentarnih izbora 2016. godine. 

Knežević, koji se nalazi u Londonu, tvrdi da "kriminalnu hobotnicu", koja hoće da mu otme imovinu i biznise, predvodi predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. 

Danas se ovim povodom oglasio upravo Đukanović, koji je kazao da je "Knežević bjegunac koji manipuliše i koji treba da dostavi dokaze o onome što tvrdi". 

RTCG/Anadolija

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.