Sara Vidak ipak neće ići u zatvor
Sara Vidak

Sud u Beogradu joj smanjio kaznu

Sara Vidak ipak neće ići u zatvor

Sara Vidak (21), studentkinja iz Beograda, koja je u Crnoj Gori osuđena na četiri mjeseca zatvora, neće odležati tu kaznu jer je Srbija priznala presudu, ali ju je Viši sud smanjio na mjesec dana, koliko je ona već provela u pritvoru.

Podsjećamo Sara Vidak je zbog napada u avgustu 2018. godine na sudiju Prekršajnog suda u Kotoru Jelenu Stanišić osuđena na četiri mjeseca zatvora.

- Pravni tim Vidakove pisao je molbu da Srbija prihvati presudu crnogorskog suda. To se i dogodilo, ali je Viši sud kaznu preinačio u mjesec dana zatvora. Kako je Sara provela mjesec dana u pritvoru u Spužu, to joj je uračunato, tako da ona neće ići u zatvor - objasnio je izvor Kurira upućen u ovaj slučaj.

Studentkinja Sara Vidak za ovu vijest čula od novinara, ali kako je rekla, nije dobila nikakav papir od suda, pa nije mogla ni da potvrdi ovu informaciju.

- Jao, bilo bi mi drago da ne idem u zatvor! Nisam znala za to! Bila sam u sudu prije nekoliko dana, održano je ročište na kome smo tražili da kaznu izdržavam u Srbiji, ali mi niko još uvijek ništa nije javio, čekam potvrdu od suda - rekla je za Kurir Vidakova.

Podsjetimo, drama u Kotoru,dogodila se sredinom avgusta, kada je Sara u društvu majke i vjerenika otišla u Prekršajni sud zbog bezazlenog čukanja na parkingu. Međutim, sudija Stanišić je nju i dečka, koji je pristao da plati kaznu, izbacila, a onda je došlo i do sukoba u hodniku suda. Stanišićka je tada Vidakovu optužila za fizički napad, nakon čega je studentkinji iz Beograda određen pritvor. O ovom slučaju odmah su se oglasili ministar pravde, predsjednica Vrhovnog suda CG i Sudski savjet.

Djevojka je prebačena u zatvor u Spužu, gdje se nalazila u pritvoru. Ona je početkom septembra,osuđena na četiri mjeseca zatvora, nakon čega je napustila Crnu Goru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.