Prošle godine uništeno pet tona droge
ilustracija

U Višem sudu uskladišteno 2,5 tona raznih vrsta narkotika

Prošle godine uništeno pet tona droge

Gotovo 2,5 tona raznih vrsta narkotika zaplijenjenih u policijskim akcijama uskladišteno je u depoima zgrade Višeg suda u Podgorici gdje se droga čuva do okončanja sudskih postupaka, odnosno pravosnažnosti presuda.

Kada presude budu konačne, dokazni materijal se uništava. Tako je lani zapaljeno gotovo pet tona psihoaktivnih supstanci oduzetih ranijih godina, saopšteno je Pobjedi iz ovog suda.

Kako je navedeno, uskladištene su tri vrste narkotika i to marihuana, heroin i kokain. Zaplijenjena droga čuva se u posebnim prostorijama gdje je strogo zabranjen ulaz svim osobama koja za to nemaju ovlašćenje.

Jedna od većih zapljena kokaina tokom prošle godine u Crnoj Gori zabilježena je u Luci Bar kada su službenici Odsjeka za borbu protiv droge u kontejneru otkrili 38,8 kilograma te vrste narkotika.

Službenici Uprave carina su tada materiju za koju se sumnjalo da je kokain, tačnije 32 pakovanja za koja se prvobitno pretpostavljalo da su teška po jedan kilogram, predali policijskim službenicima Odsjeka za borbu protiv droge radi daljeg postupanja.

Pakovanja su iz Ekvadora, preko Malte, u kontejneru stigla u luku. Preliminarnom analizom i mjerenjem ovih 32 pakovanja, koji su potom izvršeni u policiji, utvrđeno da se u njima nalazi kokain, ukupno 38.800 grama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.