Čirgić: Sistem elektronskog zakazivanja dao rezultate
Sead Čirgić

Olakšavajuća solucija

Čirgić: Sistem elektronskog zakazivanja dao rezultate

Sistem elektronskog zakazivanja pregleda koji je počeo sredinom 2017. godine dao je dobre rezultate, a ovim putem oko 60. 000 građana zakazalo je pregled u crnogorskim Domovima zdravlja, kaže direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić.

Fond za zdravstveno osiguranje je u proteklih 15 mjeseci uspio da obezbijedi elektronske servise za potrebe građana razvijajući platformu e-zdravlja. Jedan od servisa je i elektronsko zakazivanje pregleda.

„Naši građani dobili su još jednu mogućnost na koju način mogu pristupiti zdravstvenoj zaštiti. Dobili su mogućnost da u nekoliko koraka u par desetina sekundi zakažu pregled kod izabranog ljekara odnosno izabranog ginekologa. Naši podaci govore da je do sada otprilike oko 60. 000 naših građana zakazalo pregled ovim putem i ono što je da kažem zadovoljavajuća cifra jeste da smo posjeta portalu do sada imali oko 530. 000“, kazao je Čirgić za Novu M.

Dodajući da elektronsko zakazivanje ne eliminiše prethodno, to jest klasično zakazivanje.

„Daje se našim osiguranacima još jedna dodatna mogućnost zakazivanja pregeleda kod izabranih ljekara, dakle svako ko hoće može na ovaj način, ali nije obavezan da se na ovaj način zakazuju pregledi, ovo omogućava samo bržu i dostupniju zdravstvenu zaštitu", rekao je on.

Čirgić se osvrnuo i na jedinstvene elektronske kjnižice kojom su objedinjene lična karta, vozačka dozvola i zdravstvena knjižica. Fond za zdravstveno osiguranje je, kaže, preduzeo sve mjere za realizaciju tog projekta.

„Još uvijek nemamo taj konačni projekat, informacije koje smo dobili od MUP-a da se planira već početkom godine da se krene realizacija tog projektra gdje će prvobitno lične karte biti istovremeno biti i zdravsvene knjižice. Očekujemo brzu realizaciju tog projekta, jer nam je vrlo značajno da što prije obezbijedimo te elektronske knjižice s obzirom da će prilično pomoći u uređivanju sistema i obezbjeđivanju bolje kontrole nad troškovima zdravstvenog sistema", naveo je direktor Fonda za zdravstveno osiguranje.

Čirgić  zaključuje da osim što je građanima lakši ovakav vid zakazivanja pregleda i medicinskim sestrama koje su do sada putem telefonskih poziva zakazivale preglede to je olakšavajuća solucija.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.