Umro najstariji muškarac na svijetu u Japanu (FOTO) (VIDEO)
Masazo Nonaka, foto: Beta

Imao 113 godina

Umro najstariji muškarac na svijetu u Japanu (FOTO) (VIDEO)

Umro je najstariji muškarac na svijetu, Japanac Masazo Nonaka, star 113 godina, saopštila je danas njegova porodica.

Nonaka je umro jutros u snu u svom domu u Ašoru, mjestu sa izvorima tople vode gdje njegova porodica drži gostionicu, na japanskom ostrvu Hokaido.

Njegova unuka Juko Nonaka rekla je da je umro mirno, prirodnom smrću.

5728258055c4477b576df8282078298v4big

Foto: Printscreen

"Superstogodišnjak" je u aprilu 2018. dobio potvrdu Ginisove knjige rekorda da je najstariji muškarac na svijetu, kada je imao 112 godina i 259 dana.

Rođen je 25. jula 1905. godine i odrastao je u velikoj porodici. On je naslijedio svoje roditelje u vođenju gostionice u banji s termalnom vodom. Gostionicu koja postoji 106 godina vodile su četiri generacije njegove porodice, a sada je vodi njegova unuka Juko.

Juko je rekla da je njen deda izgledao uobičajeno i da je njena starija sestra primijetila da ne diše. Porodični ljekar ga je proglasio mrtvim.

"Nije imao nikakvih zdravstvenih problema. Otišao je mirno i to nam je utjeha", rekla je ona.

Nonaka, koji je volio slatkiše, redovno se kupao u termalnim izvorima, po gostionici se kretao u invalidskim kolicima sa svojom karakterističnom vunenom kapom na glavi.

Nadživio je sedmoro braće i sestara, kao i suprugu i troje od petoro djece.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.