Tragedija u Meksiku: Eksplodirao naftovod, najmanje 21 osoba stradala(VIDEO)
Eksplozija naftovoda

Lopovi pokušali da ukradu gorivo i probili cijev

Tragedija u Meksiku: Eksplodirao naftovod, najmanje 21 osoba stradala(VIDEO)

Najmanje 21 osoba je poginula, a 71 je povrijeđena u eksploziji naftovoda u središnjem Meksiku, saopštile su tamošnje vlasti.

Vlasti smatraju da se nesreća dogodila kada su lopovi pokušali da ukradu gorivo i probili cijev, prenosi Rojters.

explosiomntomaclandestinatlahuelilpan

Guverner meksičke držaave Idalgo Omar Fajad potvrdio je da su spasioci pronašli 21 tijelo, a da požar još uvijek nije ugašen. 

"Postoji veoma vrelo područje kome ne možemo da priđemo, i zato mislimo da bi broj mrtvih ili povrijeđenih mogao da bude veći", rekao je Fajad, prenosi Rojters. 

Ovo je, kako navodi agencija, jedna od najgorih eksplozija na naftovodima u Meksiku u skorijoj istoriji. 

Krađa goriva u Meksiku prošle godine je oštetila državni budžet za oko tri milijarde dolara.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.