DPS: Knežević uzaludno klevetama pokušava da kompromituje državne organe
DPS

DPS: Knežević uzaludno klevetama pokušava da kompromituje državne organe

Klevete koje izriče Duško Knežević potvrđuju da se radi o beskrupuloznoj osobi koja kompilacijom podmetanja, neistina i intriga pokušava da skrene pažnju sa činjenice da je pobjegao u London kako se ne bi suočio sa istragom o višemilionskim pronevjerama za koje ga terete nadležni organi. Sve ostalo što pokušava u svom tragi-komičnom igrokazu, nadajući se da je napad najbolja odbrana, samo ga još više unižava u očima javnosti, navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista(DPS).

Iz DPS-a dodaju da je Knežević dokazao da je za svoj lični interes spreman "ne samo da špijunira prijatelje, tajno snima školske drugove, da optužuje, izmišlja i kleveće, već i da kukavički pobjegne od pravosudnih organa, prebacujući, na taj način, teret optužbi na svoje najbliže saradnike čime se spustio na najnižu stepenicu časti kao vrhovne vrijednosti crnogorske tradicije".

"Sa druge strane, razumijemo interes pojedinih medija i njihovih političkih eksponenata da  eksploatišu osobe poput Kneževića, koji iz očaja sami nude sopstvene usluge. Pokušaj kompromitacije naše partije i njenog rukovodstva, kontinuitet je politike ove medijsko - političke grupacije", navode iz ove partije.

Međutim, kako dodaju  iz DPS-a posebno apsurdno zvuči kada se oni koji traže od Ustavnog suda da ih izuzme iz zakona, i pokazuju neobjašnjiv strah od jednostavne provjere autentičnosti sopstvenog magistarskog rada, "sada stavljaju u ulogu tužioca i sudije, nadajući se da će bar malo profitirati uz pomoć lica sa potjernice".

"I oni koji su optuženi da su svoje usluge u rušenju ustavnog poretka Crne Gore, ponudili stranom faktoru, naravno za ogroman novac, zaboravljaju da sjede na optuženičkim klupama, i da je iz te pozicije neprimjereno da dijele lekcije o pravdi. Očigledno je da je ovaj slučaj mnogima poslužio u nastojanjima da kompromituju pravosudne organe naše države, a prije svega Tužilaštvo, kako bi se spasili optužbi koje im se stavljaju na teret. Imajući u vidu navedeno zaključujemo da su ovi pokušaji uzaludni, jer je crnogorsko pravosuđe, između ostalog procesuirajući i neke osobe koje su bile u vrhu vlasti, pokazalo da je spremno da se odupre svim pritiscima, uključujući i one političke. Imajući u obzir sve okolnosti ovog slučaja, uključujući i snimak koji je odbjeglo lice dostavilo javnosti, smatramo da nadležne institucije treba da završe svoj posao, oslobođene politikantskih sugestija i pritisaka", poručuju iz DPS-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.