Mačke, psi i ptice na ceremoniji u crkvi (VIDEO)
Foto: Tanjug/ AP Photo/Manu Fernandez

Imendan Svetog Antuna, zaštitnika životinja

Mačke, psi i ptice na ceremoniji u crkvi (VIDEO)

Psi, mačke i ptice dobrodošli su u crkvu u Madridu na imendan Svetog Antuna, zaštitnika životinja.

Sveštenik u crkvi Svetog Antuna Ebota Anhel Garsija očekivao je da će do 15.000 ljubimaca biti dovedeno na ovogodišnju ceremoniju, održanu u četvrtak, prenio je Rojters. 

"Sveti Antun je veoma brinuo o psima i napuštenim životinjama, liječio ih i hranio. Odatle dolazi tradicija", rekao je sveštenik, koji je blagoslovio svaku životinju. 

"Mi dolazimo ovdje svake godine od kada je imam i dolazimo zajedno, zar ne, Rita?", izjavila je stanovnica Madrida Marija Dijaz obraćajući se svom psu dok ju je grlila.

"Sveti Antun će te blagosiljati. Nemoj da drhtiš", dodala je ona.

Diana Kastiljo, još jedna od vlasnica pasa, rekla je da održava porodičnu tradiciju, koju su počeli njeni baba i djed, koji su dovodili svoje ljubimce na ceremoniju još prije 35 godina. 

"Mi smo iz Madrida nekoliko generacija unazad i Sveti Antun je bio veoma važna crkva za našu porodicu. Ja dolazim ovdje od kada smo je uzeli prije sedam godina i dolazimo svake godine", rekla je ona.

Izvor: Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.