I Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu odbio zahtjev SDP-a
Foto: Skupština CG

Za saslušanje Stankovića, Katnića, Veljovića i Radonjića

I Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu odbio zahtjev SDP-a

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu odbio je zahtjev Kluba poslanika Socijaldemokratske partije CG za kontrolno saslušanje vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, direktora Uprave policije Veselina Veljovića i direktora Agencije za sprječavanje korupcije Sretena Radonjića, povodom rada navedenih državnih organa u slučaju informacija koje je javnosti saopštio Duško Knežević, vlasnik Atlas grupe.

Nakon uvodnog obrazloženja predstavnika podnosioca Zahtjeva, rasprave koja je uslijedila i izjašnjenja članova Odbora, Zahtjev nije dobio potrebnu većinu glasova.

Protiv je glasalo sedam poslanika vladajuće koalicije, dok su za bili Draginja Vuksanović Stanković i Neđeljko Rudović.

Zahtjev SDP-a za kontrolnim saslušanjem Ivice Stankovića, Milivoja Katnića, Veselina Veljovića i Sretena Radonjića prethodno nije podržan na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu.

Obrazlažući zahtjev, Ranko Krivokapić je kazao da postoje sumnje da je ovaj slučaj politički motivisan i da će sada, u slučaju izostanka reakcije, biti više mogućnosti za špekulacije.

Predsjednik Odbora Željko Aprcović smatra da je pogrešan red poteza, s obzirom na to da se ne zna da li je Tužilaštvo pokrenulo određene radnje.

"Sve da je usvojen zahtjev SDP-a ne mogu se dobiti novi detalji vezani za postupke koje vodi Tužilaštvo", kazao je on.

Aprcović je rekao da će u narednom periodu imati priliku da razgovaraju o elementarnim činjenicama i dobiju odgovore.

"U ovoj fazi ne smijemo da se miješamo u rad Tužilaštva, već da im obezbijedimo samostalnost kako bi na kvalitetan način došli do činjenica, ako postoje", poručio je Aprcović.

Rudović je kazao da ne vidi prepreku da se prihvati zahtjev SDP-a i organizuje kontrolno saslusanje čelnika tužilaštva i policije.

On smatra da bi saslušanje bilo moguće zakazati za 15 dana kada bi već bilo poznato više detalja i informacija.

"Nikakvu štetu kontrolno saslušanje ne može nanijeti Tužilaštvu, policiji, Agenciji za sprečavanje korupcije, nego da im omogući da odagnaju sumnje koje ih prate odavno", rekao je Rudović.

Poslanik Demokratske partije Miloš Nikolić, rekao je da javnost nije dobila nikakva alarmantna saznanja i kritikovao odnos Kneževića prema državnim organima.

On je kazao da je ovo dominantno pravna priča i da bi se politički akteri trebalo suzdržavati od nekih ishitrenih reakcija koji bi je izmjestili na politički teren.

Mina/Kodex

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.