Šokantno otkriće: Pavkov mučen do smrti, preživio ranjavanje ali ne i zvjersko mučenje

Državljanin Srbije masakriran u Bijelom Polju

Šokantno otkriće: Pavkov mučen do smrti, preživio ranjavanje ali ne i zvjersko mučenje

Najnovije informacije ukazuju da Bjelopoljac Elvis Ćatović nije ubio Željka Pavkova već ga je ranio i pobjegao a potom su ga za sada nepoznata lica koja su bila na licu mjestu ranjenog zvjerski udarali, davili i mučili do smrti te nijesu pozvala policiju. Prema tvrdnjama svjedoka, na mjestu zločina prije dolaska policije je viđen i bjegunac iz švajcarskog zatvora, višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela Safet Sako Kolić.UPOZORENJE: U nastavku uznemirujuće fotografije

Ćatović je iz pištolja marke  "VZOR"  ranio Željka Pavkova, od  kojih posledica državljanin Srbije nije umro, već je bio živ i dozivao u pomoć. Kolić i NN lica su na mjestu zločina viđeni prije dolaska policijskih službenika i, kako se sumnja, Pavkova divljački udarali, mučili, davili i gušili. Ovo pokazuju fotografije na kojima se vidi da je zvjerski pretučen nakon ranjavanja. Kako se sumnja, ranjenom Pavkovu je usled brutalnog prebijanja ubrzano krvarenje zbog čega je nastupila smrt. Nakon ovakvih dokaza, nameće se pitanje ko je zapravo ubio Pavkova, Ćatović koji ga je samo ranio ili Kolić i NN lica koja su ga, kako se sumnja, zvjerski mučila i dokrajčila?

IMG20181225203658

Ćatović pucao pa pobjegao, Pavkov zlostavljan do smrti; foto:Privatna arhiva

Na slikama sa obdukcije se jasno vidi da je Pavkov zvjerski mučen i prema informacijama Kodexa, njegova uža porodica će podnijeti krivične prijave protiv Safeta Saka Kolića i ostalih lica koji su, sumnja se, teško ranjenog Pavkova mučili, udarali i davili prije dolaska policije.

IMG20181225203744

Mučenje glavni uzrok smrti? Ko je mučio i zaista ubio Pavkova? foto:Privatna arhiva

Fotografije su našoj redakciji dostavili, kako su naveli, Željkova braća, drugovi i saborci.

"Smatramo da neko zaista zataškava i umanjuje značaj povreda nastalih posle upucavanja. Sigurno je da je mučenje glavni krivac za njegovu smrt a ne samo metak. Ovo činimo samo pravde radi da krivci ne prođu nekažnjeno. Ovde se radi o svirepom ubistvu.", poručili su. 

Inače, niko od svjedoka na licu mjesta nije primijetio oružje pored upucanog Pavkova, koji je pritom dozivao u pomoć što je nelogično jer da je došao da ubije nekog, malo je vjerovatno da bi svoje ubice dozivao u pomoć. Takođe, nije uzeta ni parafinska rukavica Safetu Saku Koliću, višestrukom povratniku u vršenju krivičnih djela i osuđivanom kriminalcu koji je bio na mjestu zločina prije dolaska policije i Ćatovićev je šef.

Nakon najnovijih detalja, čini se da je zločin u Potkrajcima sasvim drugačije odigrao od one verzije koja je predstavljena javnosti. 

5b27defc2b984438a3044c1d0a0a0a6759e4bffafc04401e8a4030e10a0a0a67sk236999preview1preview

Safet Sako Kolić sa saradnicima, foto:Facebook

To što Kolić i NN lica, kojih je bilo više na mjestu zločina, nijesu odmah pozvali policiju i hitnu pomoć, osnovano se sumnja, je zbog toga što su zvjerski mučili teško ranjenog Pavkova. Prema nezvaničnim informacijama, tek kada su završili svoj krvavi pir, oko pola sata kasnije, događaj je prijavljen policiji ne od njih već od strane komšija koji su začuli vapaje ranjenog i mučenog Pavkova.

Mještani koji su se zatekli na licu mjesta i koji su čuli vapaje za pomoć ranjenog Pavkova u njegovoj blizini nijesu vidjeli pištolj, već, kako su naveli u izjavama datim Tužilaštvu, metalne šipke i biber sprejeve, što navodi na sumnju da je isti podmetnut.  Safet Kolić je u svojoj izjavi detaljno opisao položaj Pavkova i sve predmete u njegovoj blizini, ali nije rekao Tužilaštvu da je vidio pištolj.

Pištolj je, kako je saopštila policija odmah nakon događaja, pronađen pored tijela ubijenog Pavkova, slučajno ili ne, iste je marke i kalibra kao onaj pronađen kod Ćatovića.

Podsjetimo, prema informacijama Kodexa, Pavkov je pogođen sa bočne strane ispod lijevog pazuha, metak je prošao kroz grudi i zadržao se u koži ispod desnog pazuha. Od zadobijene povrede nastale ranjavanjem iz vatrenog oružja nije na licu mjesta ostao mrtav, već je posle ranjavanja zlostavljan i mučen što potvrđuju i medicinski nalazi, o čemu smo već pisali.

ec

Ćatović

Izvor blizak istrazi kazao je ranije za Kodex da bi Pavkov preživio ranjavanje da je odmah pozvana hitna pomoć i policija. Prema istom, mučenje, udaranje i gušenje u tako teškom stanju je ubrzalo krvarenje što je i uticalo na to da premine 40-tak minuta nakon što je upucan.

Nakon što je završio sa mučenjem Pavkova, prema nezvaničnim informacijama, Kolić se sa NN licem uputio u pravcu teško ranjenog Ljubomira Lazića, sa namjerom da ga na isti način likvidira kao Pavkova. Nakon što je došao je do teško ranjenog Lazića, u tom momentu je naišlo vozilo hitne pomoći, koja bi bila potencijalni svjedok zločina, zbog čega je Kolić odustao i udaljio se svojim automobilom u nepoznatom pravcu. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.