Kolumbija: U napadu na policijsku akademiju 21 žrtva, proglašena trodnevna žalost
Foto:Anadolija

Kolumbija: U napadu na policijsku akademiju 21 žrtva, proglašena trodnevna žalost

Kolumbijska policija je objavila da je najmanje 21 osoba poginula, a još desetine povrijeđeno u eksploziji bombe u automobilu na policijskoj akademiji u glavnom gradu Kolumbije.

Prema informacijama prikupljenim u bolnicama u Bogoti, broj povrijeđenih premašio je 87.

Među poginulima ima i državljana Paname i Ekvadora.

Napad je izveo 52-godišnji Hoze Aldemar Rojas Rodrigez, a pokrenuta je istraga o njegovoj povezanosti s određenim grupama koje djeluju u Kolumbiji, javlja agencija Anadolija.

U Kolumbiji je nakon napada proglašena trodnevna žalost.

2019011823447802940844699Web

Foto:Anadolija 

Vlasti još uvijek nisu u mogućnosti da objasne kako je vozilo s bombom uspjelo proći strogu kontrolu na ulazu u kompleks policijske akademije. 

Iako vlasti tek treba da objave ko stoji iza napada, sumnja se na ljevičarske pobunjenike iz Nacionalne oslobodilačke armije, koji su pojačali napade na policijske ciljeve u Kolumbiji, dok su zaoštreni odnosi sa konzervativnim predsjednikom Ivanom Dukeom oko ponovnog pokretanja mirovnih pregovora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.