Najzaslužnijim za ostvarene rezultate u oblasti obrazovanja dodijeljene nagrade
Foto:Anadolija

"Odgovorna država nađe način da kaže hvala"

Najzaslužnijim za ostvarene rezultate u oblasti obrazovanja dodijeljene nagrade "Oktoih“

Državne nagrade "Oktoih", koje se dodjeljuju za izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja, kao i učeničkog i studentskog standarda u Crnoj Gori, svečano su uručene danas laureatima u Podgorici.

Dobitnici ovog prestižnog priznanja za 2018. godinu su Senad Gačević, redovni profesor Muzičke akademije na Cetinju i Slavica Leković, profesorica razredne nastave u JU OŠ "Oktoih“, u Podgorici. 

2019011723446162740813815Web

Foto: AA

Nagrade, koje se sastoje od plakete, diplome i novčanog dijela, dobitnicima je uručio ministar prosvjete Damir Šehović. 

sehovic

Šehović, foto:AA

On je poručio da ono što izdvaja istinskog prosvjetitelja od ostalih, jeste volja da uloži dodatni napor kod djeteta. 

"Tu se prepoznaju oni koji su rođeni za nastavnički poziv. Iako nagrade nisu vaš cilj, odgovorna država nađe način da kaže hvala. Činimo sve što je do nas da svakome djetetu pomognemo da svoj život učini veliki na svoj način“, rekao je u svom govoru Šehović, javlja Anadolija.

2019011723446162740813823Web

Foto:AA

Predsjednica žirija za dodjelu nagrade "Oktoih“, Zoja Bojanić - Lalović, kazala je da žiri nije imao lak zadatak, jer je ove godine za nagradu predloženo osam ustanova i deset pojedinaca. 

"I pored teškog zadatka, žiri je odlučio da nagradu dodijeli onima koji u direktnoj komunikaciji sa mladima udaraju temelje i dobroj ustanovi i sistemu uopšte. Tako je ova nagrada dodijeljena učiteljici Slavici Leković i profesoru doktoru Senadu Gačeviću“, kazala je Bojanić - Lalović. 

oktoihnagrada

Foto:AA

Nagrada "Oktoih" dodjeljuje se građaninu Crne Gore ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore za ostvarene izuzetne rezultate u obrazovanju i vaspitanju. Nagrada "Oktoih", kao najviše odličje za doprinos unapređivanju obrazovno-vaspitnog rada, za odanost i posvećenost nastavničkom pozivu ustanovljena je 1970. godine. 

Do sada je ovo priznanje dobilo 131 pojedinaca i 65 ustanova. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.