Kartice Atlas banke u upotrebi naredne sedmice
Atlas banka

Do kraja ove nedjelje raspisati dokapitalizaciju za koju je potrebno 22 miliona eura.

Kartice Atlas banke u upotrebi naredne sedmice

Atlas banka je za 21.829 klijenata korisnika platnih kartica ukupno izdala 44.073 kartice koje će, nakon isteka moratorijuma, ponovo biti u funkciji, kazali su Dnevnim novinama u toj finansijskoj intituciji, za koju je početkom januara ocijenjeno da je treba dokapitalizovati.

Direktor Sektora za kontrolu banaka u Centralnoj banci (CBCG) Dejan Vujačić kazao je na sjednici Skupštinskog odbora za ekonomiju, finansije i budžet da privremena mjera u Atlas banci ističe naredne nedjelje u četvrtak, 24. januara.

“Dan kasnije, Atlas banka treba da nastavi normalno poslovanje”, kazao je Vujačić prije dva dana na konsultativnom saslušanju predstavnika CBCG, dodajući da moratorijum neće biti ukinut prije dokapitalizacije.

Vujačić je najavio i da će do kraja ove nedjelje raspisati dokapitalizaciju za koju je potrebno 22 miliona eura. Pravo preče kupovine imaće postojeći akcionari. U banci biznismena Duška Kneževića informaciju o zainteresovanim akcionarima još ne žele da dijele sa javnošću.

“Navedene informacije smatraju se poslovnom tajnom i kao takve se ne mogu dijeliti sa javnošću”, kazali su Dnevnim novinama u Atlas banci, u koju je privremena uprava uvedena 7. decembra prošle godine.

Atlas banka ukupno ima 94.425 deponenata. Od tog broja, štediša sa garantovanim depozitima do 50.000 eura ima 93.845.

“Pravnih lica sa depozitima manjim od 50.000 eura je 5.966, dok je fizičkih lica sa garantovanom ušteđevinom 87.879” precizirali su u banci.

Atlas ima i 164 pravna i 428 fizičkih lica čiji je depozit veći od zagarantovanih 50.000 eura.

Ukupni depoziti u Atlas banci, kako su u Skupštini saopštili predstavnici CBCG, iznose 202 miliona eura.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.