Demokrate BP: Ni nakon dvije godine od obećanja nema proizvodnje u fabrici
Demokrate BP

Demokrate BP: Ni nakon dvije godine od obećanja nema proizvodnje u fabrici "Milkraft"

Na posebno održanoj sjednici lokalnog parlamenta mogli smo više nego ikada čuti niz besmislenih i nemuštih odgovora nosilaca lokalne vlasti na konkretna pitanja predstavnika opozicije, navodi se u saopštenju Kluba odbornika Demokrata u SO Bijelo Polje.

Kako je su naveli, na pitanja odbornika Demokrata, u vezi sa finansijskom konstrukcijom Turističke organizacije Bijelo Polje, dobili su obrazloženje za 2017. godinu, koje se tiče vršenja posla u dijelu učešća na sajmovima i festivalima u Bijelom Polju.

"Dakle, ni jedna riječ o tome da li su sredstva opredijeljena za optimalan rad ove organizacije prevelika, s obzirom na prezaduženost Opštine Bijelo Polje", ističu iz Kluba Demokrata SO BP.

Dodajući da na pitanje koje se odnosi na rad lokalnih službi u toku zimskih mjeseci - redovno održavanje lokalnih puteva kažu da nijesu dobili adekvatan odgovor.

"U prethodnih nekoliko dana, sniježne padavine prouzrokovale su brojne probleme našim sugrađanima, naročito onima koji žive u ruralnim područjima. Samim tim, komunalne službe nijesu na vrijeme odgovorile izazovu. Sa punim pravom bili su revoltirani naši sugrađani, jer nijesu mogli obavljati svoje elementarne potrebe iz razloga neprohodnosti puteva. Uz to, ostali smo uskraćeni za odgovor u kom kapacitetu je mehanizacija korišćena na terenu, kao i na koji način su podizvođači održavali puteve, ako uzmemo u obzir brojna negodovanja naših sugrađana", kazali su iz Kluba Demokrata.

Osim toga, ističu da je upućeno i pitanje predsjedniku Opštine da li je visina prihoda lokalnih funkcionera i izabranih lica lokalne samouprave usklađena sa našim standardima, gdje su konstatovali da je poslednje smanjenje visine prihoda za navedenu kategoriju lica, od 8% iz 2017. godine nedovoljno, s obzirom na teške socio-ekonomske uslove u kojima žive građani Bijelog Polja.

"U odgovoru je naznačeno da lokalna samouprava samoinicijativno ne utiče na visinu prihoda, već da se smanjenja vrše u skladu sa zakonima. Takođe, s obzirom na to da se iz izbornog procesa u izborni proces nanovo pokreće pitanje o početku proizvodnje u fabrici “Milkraft” u Bijelom Polju, od predsjednika Opštine smo dobili odgovor da se “nadaju” da će uskoro biti pokrenuta proizvodnja u okviru ovog kapitalnog projekta, iako je početak rada bio planiran za 2017. godinu. Naravno, do otvaranja fabrike nije došlo", zaključuje se u saopštenju Demokrata BP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.