Mandić, Knežević i Danilović na svečanom ručku sa Putinom
Mandić i Knežević

Mandić, Knežević i Danilović na svečanom ručku sa Putinom

Lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević dobili su poziv za svečani ručak, koji u čast predjsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, organizuje predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dočeku i svečanom ručku će prisustvovati i predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

Portparol Nove srpske demokratije (NSD) Marko Kovačević za Sputnjik ističe da je izuzetno značajno što će i politički predstavnici Srba iz Crne Gore biti na svečanom ručku sa ruskim predsjednikom, kao i da se svaka prilika poput ove, a u kojoj se može istaći potreba za jedinstvom srpskog naroda na Balkanu, jednostavno mora iskoristiti.

„Naravno da je dobra vijest da je prilikom dogovaranja protokola posjete predsjednika Rusije i predsjednika Srbije, uvažena i Crna Gora kroz poziv Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću da prisustvuju svečanom ručku sa predsjednikom Vladimirom Putinom. Poznato je da se DF žestoko protivi neprijateljskoj politici zvanične Podgorice prema Rusiji, uvođenju sankcija i nerazumnom antiruskom raspoloženju vlasti, kao i da za to plaća visoku cijenu kroz montirane procese koje vlast protiv nas vodi“, istakao je Kovačević.

Poziv koji su dobili lideri DF-a, prema njegovim riječima, „pokazuje da veze između Rusije i Crne Gore nisu pokidane i da imaju budućnost, dok sa druge strane Srbija pokazuje da vodi odgovornu politiku prema čitavom srpskom narodu“.

Portparol NSD-a zaključuje da je „divno je što je ovoga puta upravo razlog dolaska predsjednika Rusije Vladimira Putina, kao predstavnika najznačajnijeg srpskog saveznika kroz istoriju, iskorišten kao „najava nekih boljih vremena za srpski narod“ u cjelini.

Svečani ručak u čast ruskog predsjednika, kako je planirano agendom posjete, zakazan je za četvrtak u Palati Srbija u Beogradu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.