Oglasila se britanska premijerka: Prvo sačekati potvrdu da li vlada uživa povjerenje parlamenta
Tereza Mej

Oglasila se britanska premijerka: Prvo sačekati potvrdu da li vlada uživa povjerenje parlamenta

Britanska premijerka Tereza Mej poručila je u govoru, nakon što su poslanici velikom većinom odbacili plan o Bregzitu, da je vlada čula mišljenje parlamenta..

Ona je dodala da je bitno da obije strane slušaju volju britanskog naroda.

"Svaki dan koji prođe bez rješenja ovog problema znači više nesigurnosti, više ogorčenja i više mržnje", rekla je Mej, prenosi Rojters. 

Britanska premijerka kaže da će prvo sačekati potvrdu da li vlada uživa povjerenje parlamenta, jer je sjutra očekuje glasanje o nepovjerenju vladi. 

"Jasno je da parlament ne podržava ovaj dogovor. Večerašnje glasanje ne govori nam šta podržava. Ne govori nam kako ili da li uopšte ima namjeru da ispoštuje odluku koju je britanski narod donio na referendumu, koji je parlament odlučio da održi", rekla je Mej.

Posle odbacivanja plana, Mej sjutra očekuje glasanje o nepovjerenju vladi, prenosi AP. 

Uoči glasanja, u kome su 432 britanska poslanika glasalo protiv premijerkinog dogovora o izlasku iz Evropske unije, a 202 su ga podržala, opozicioni lider Džeremi Korbin apelovao je na poslanike da obore vladu i izazovu nove parlamentarne izbore. 

Kako ocjenjuje agencija AP, vođstvo Mejove je uzdrmano. Agencija dodaje da britanska vlada ima vremena do ponedjeljka da pronađe "plan B". 

Ukoliko Britanija ne ratifikuje dogovor sa EU može se očekivati haotičan izlazak iz bloka 29. marta, kada je formalno zakazan, navodi AP.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.