Rim: Tri beskućnika preminula usljed posljedica vremenskih neprilika
Foto: this-is-italy.com

Rim: Tri beskućnika preminula usljed posljedica vremenskih neprilika

U proteklih nekoliko dana na ulicama Rima, u Italiji, pronađena su tijela tri beskućnika, saopštio je Crveni krst.

U saopštenju se navodi kako se vjeruje da su beskućnici preminuli usljed posljedica nepovoljnih vremenskih uslova.

Tijela dva beskućnika pronađena su tokom vikenda, a jedan od njih je preminuo zbog trovanja dimom nakon što je pokušao zapaliti vatru kako bi se ugrijao.

 U ponedjeljak je u parku pronađeno tijelo još jednog beskućnika za kojeg se vjeruje da je preminuo zbog smrzavanja.

Na probleme s kojima se suočavaju beskućnici u Rimu ukazala je koordinatorica ureda Crvenog krsta u Rimu Debora Diodati.

Rekla je kako je beskućnike moguće vidjeti na svakom ćošku i da napori volontera više nisu dovoljni. Pozvala je hitno rješavanje pitanja smještaja i obezbjeđivanje obroka beskućnicima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.