17. januara dodjela “Oktoih” nagrade, dobitnici Gačević i Leković
Nagrada Oktoih

17. januara dodjela “Oktoih” nagrade, dobitnici Gačević i Leković

Uručenje Državne nagrade „Oktoih” biće održano u Vili „Gorica” u četvrtak, 17. januara, u 10 sati, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Ovom prilikom prisutnima će se obratiti ministar prosvjete Damir Šehović koji će i uručiti nagrade, predsjednica Žirija Zoja Bojanić-Lalović i dobitinica Nagrade i nastavnica u OŠ “Oktoih” Slavica Leković. 

"Dobitnici Državne nagrade „Oktoih“ za 2018. godinu su Senad Gačević, redovni profesor Muzičke akademije sa Cetinja i Slavica Leković, profesorica razredne nastave u JU OŠ „Oktoih“, Podgorica", dodaje se u saopštenju.

Ovu odluku, u skladu sa Zakonom o državnim nagradama, donio je Žiri za dodjelu Državne nagrade „Oktoih“ u sastavu: Zoja Bojanić-Lalović, predsjednica, prof. dr Marko Camaj, član, Mubera Kurpejović, članica, Ljiljana Krivokapić, članica i Mijajlo Đurić, član. Žiriju za dodjelu Državne nagrade „Oktoih“ dostavljeni su prijedlozi za 8 ustanova i 10 pojedinaca. 

Nagrada „Oktoih“ dodjeljuje se građaninu Crne Gore ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore za ostvarene izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja, kao i učeničkog i studentskog standarda. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.