Svi se mole da je dijete živo: Dječak upao u bunar dubok 100 metara, našli samo kesicu bombona (FOTO) (VIDEO)
Foto: EPA

Više od 100 spasilaca u akciji

Svi se mole da je dijete živo: Dječak upao u bunar dubok 100 metara, našli samo kesicu bombona (FOTO) (VIDEO)

Više od 100 vatrogasaca-spasilaca i zaposlenih u službi za vanredne situacije u južnoj Španiji u potrazi je danas za dvogodišnjim dječakom koji je u nedjelju upao u uzan i dubok bunar.

Spasioci ne mogu da uđu u bunar, koji je širok svega 25 centimetara, a vjeruje se da je dubok više od 100 metara, prenosi AP.

Danas po podne, spasioci su primijenili tri različita pristupa kako bi doprli do dna bunara, a da pritom ne oštete njegovu strukturu niti da ga blokiraju zemljom ili kamenjem, saopštile su lokalne vlasti.

a33b88f7ef0f60ac3fce66e1ce08a0549c16f1f7d678745f28cd19acaef26abf

Foto: Twitter

Spasioci navode da je dječak upao u bunar u nedjelju po podne, nakon što se udaljio od roditelja dok se igrao u planinskoj oblasti u blizini grada Totalana, sjeveroistočno od Malage.

Bunar, koji je previše uzak da bi u njega mogla da uđe odrasla osoba, iskopan je prije mjesec dana, tokom radova na istraživanju vode, a nakon toga nije pokriven niti zaštićen, navode lokalni mediji.

Lokalna predstavnica španske vlade Marija Games izjavila je da su vatrogasci uz pomoć robota-kamere rano jutros pronašli kesicu sa bombonama koju je dječak držao u ruci kada je nestao.

Kesica je nađena na dubini od 75 metara, a spasioci nisu mogli da opremu spuste niže.

Portparol Civilne garde Bernardo Molto rekao je španskoj televiziji TVE da će napori sada biti fokusirani na upotrebu modernije opreme kako bi se bunar proširio, dok će se istovremeno prokopati odvojeni tuneli kako bi se ušlo u bunar.

Upitan da li se istraga bavi i eventualnim drugim razlozima dječakovog nestanka, Molto je novinarima rekao da su prioriteti vlasti "potraga, pronalaženje i spasavanje dječaka".

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.