U Crnoj Gori za Novu godinu estradni umjetnici zaradili 880.000 eura
Foto: TO Budva

60.000 poreza

U Crnoj Gori za Novu godinu estradni umjetnici zaradili 880.000 eura

Tokom novogodišnjih praznika estradnim umjetnicima koji su nastupali u Crnoj Gori isplaćeno je ukupno 880 hiljada eura honoroara, a obračunato je 60 hiljada eura poreza. Poreska inspekcija evidentirala je svega dvije nepravilnosti kod dva objekta i izrekla 7.600 eura kazni.

Kako su naveli iz Poreske uprave najveći honorari isplaćeni u Budvi, Tivtu i Podgorici, prenose mediji.

Najviše novca utrošeno je za doček u Budvi, gdje je glavna zvijezda bio popularni sarajlija Dino Merlin sa svojom grupom.

Prema nepotvrđenim ali pouzdanim izvorima, njegov honorar iznosio je 65.000 eura.

"Na angažman estradnih umjetnika plaća se ili porez po odbitku, odnosno porez na dohodak fizičkih lica, ili porez na dodatu vrijednost, a svakako biće značajni porezi na dodatu vrijednost kroz prodaju ulaznica, osvježavajućih pića i ostalih usluga", kazali su iz Poreske uprave.

Navodi se se da su poreski inspektori kontrolisali preko 200 privrednih subjekata u dijelu evidentiranja prometa preko registar kasa. Dodajući da je nepravilnost uočena kod dva subjekta u Pljevljima i Baru.

Crna Gora je i tokom ovih prazničnih dana bila atraktivna destinacija za goste sa strane, a procjena je da je samo na trgovima za doček bilo više od 42.000 ljudi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.