Podgorica: Uhapšene dvije osobe, oduzeto oružje, municija,telefoni
ilustracija

Podgorica: Uhapšene dvije osobe, oduzeto oružje, municija,telefoni

Podgorička policija je postupajući shodno operativnim saznanjima, oduzela oružje, municiju i mobilne telefone koji su služili za kriptovanu komunikaciju i uhapsila dvije osobe.

Kako je saopštila Uprava policija, operativna saznanja dobijena na osnovu kriminalističkih mjera i radnji, ukazivala su na to da bezbjednosno interesantno lice S.K. (36) posjeduje vatreno oružje u ilegalnom posjedu. Policija je 11. januara izvršila pretres dvije porodične kuće koje su u vlasništvu S.K, a koje se nalaze u dva sela na području Zete.

"Prilikom pretresa jedne od ovih kuća, u dijelu restorana koji se nalazi u sklopu kuće,  pronađeni su i oduzeti: vatreno oružje – pištolj marke „VZOR50“ cal.7.65 mm sa okvirom u kojem se nalazilo šest komada municije, kao i šest komada municije istog kalibra a koja je bila sakrivena na drugoj lokaciji u sklopu porodične kuće. Takođe, pronađen je i oduzet startni pištolj „Zoraki 925“ sa okvirom bez metaka. Izvršenim pretresom druge kuće pronađena su i oduzeta dva mobilna telefona, „Blackberry“ i „Nokia“, sa inostranim SIM karticama koje služe za kriptovanu (zaštićenu) komunikaciju", navodi se u policijskom saopštenju.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, u vezi navedenog, službenici CB Podgorica su lišili slobode i nadležnom državnom tužiocu u ODT u Podgorici na dalju nadležnost priveli srodnike S.K, a radi se o V.K. i Z.K. koji su osumnjičeni da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Oduzeto oružje, municija i mobilni telefoni sa SIM karticama upućeni su u Forenzički centar radi vještačenja.Službenici CB Podgorica preduzimaju dalje istražne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u odnosu S.K.", saopšteno je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.