Evakuisano 15 osoba iz zavijanih područja širom Srbije
Foto:MUP Srbije

Evakuisano 15 osoba iz zavijanih područja širom Srbije

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije evakuisali su 15 osoba iz zavijanih područja širom Srbije u prethodnih 30 dana, saopštilo je danas Ministarstvo.

Tokom perioda obilnih padavina, pripadnici tog sektora su u vidu asistencije ekipama Hitne pomoći prevezli 21 osobu i jednu bebu do zdravstvenih centara.

MUP je saopštio da je trenutno vanredna situacija i dalje na snazi na teritoriji grada Kraljeva i opština Nova Varoš, Raška, Lučani, Ivanjica, Požega i Trgovište.

"U selu Gornje Košlje, sedam pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Ljubovije su, zbog visokog snijega i nepristupačnog terena, evakuisali stariju žensku osobu i odvezli je u Dom zdravlja na dalje liječenje. Dvoje vatrogasaca-spasilaca iz Vranja su motornim sankama dostavljali namirnice jednom licu u Gornjoj Mahali, a prevozili su i medicinsko osoblje do mjesta Čauševci, radi pružanja medicinske pomoći", navedeno je u saopštenju.

Takođe, pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica u Užicu su intervenisali prilikom prevoženja bolesne osobe iz naselja Gostinica do ekipe Hitne pomoći koja se nalazila na glavnom putu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, i dalje su angažovani u spasavanju i pružanju pomoći stanovnicima Srbije kojima je, usled povećanih snežnih padavina, život otežan i oni će biti na terenu dok se situacija ne stabilizuje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.