1.167.400 eura za projekat olakšavanja trgovine i razvoj unutrašnjeg tržišta
ilustracija

1.167.400 eura za projekat olakšavanja trgovine i razvoj unutrašnjeg tržišta

Sjutra, 15. januara 2019. godine, sa početkom u 9 časova, u hotelu Centre Ville u Podgorici, Ministarstvo ekonomije, uz podršku kompanije IBF International Consulting iz Belgije i Ministarstva finansija - Direktorat za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU) organizuje prvi sastanak Upravnog odbora EU projekta „Tehnička podrška za usklađivanje i sprovođenje pravne tekovine Evropske unije u oblasti unutrašnjeg tržišta” .

Projekat „Tehnička podrška za usklađivanje i sprovođenje pravne tekovine Evropske unije u oblasti unutrašnjeg tržišta” je finansiran u okviru Instrumenta pretpristupne podrške  IPA II  i trajaće 24 mjeseca, odnosno do novembra 2020. godine, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Sveobuhvatni cilj ovog projekta je olakšavanje trgovine i razvoj unutrašnjeg tržišta u skladu sa zahtjevima pravne tekovine Evropske unije u Poglavlju 1 – Slobodno kretanje robe i Poglavlju 28 – Zaštita zdravlja i potrošača.

"Ukupna vrijednost projekta je 1.167.400,00 EUR, od čega finansiranje EU čini 90% a nacionalno kofinansiranje 10%. 

Učesnicima sastanka će biti prezentovan Početni izvještaj kojim se utvrđuje plan rada, dinamika realizacije predviđenih aktivnosti i ostvarivanje planiranih ciljeva projekta", saopšteno je.

 

 

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.