Tramp: Ništa ne dugujem Putinu, mogao bih da objavim transkript sastanka
Tramp i Putin, foto: EPA

Tramp: Ništa ne dugujem Putinu, mogao bih da objavim transkript sastanka

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp odbacio je medijske navode da je na neki način dužan ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i da je sakrio izvještaje o njihovim razgovorima u četiri oka.

Na pitanje novinara Foks njuza da li radi i da li je ikada radio za Rusiju, Tramp je odgovorio da je to najuvrjedljivije pitanje koje mu je ikada postavljeno.

"Ako pitate ljude u Rusiji, reći će vam da sam ja najoštriji prema njihovoj zemlji, vjerovatno najoštriji od svih naših predsjednika, a svakako oštriji od poslednja tri ili četiri. Niko nikada nije bio tako oštar", rekao je Tramp, prenosi AP.

Pitanje je uslijedilo nakon što je Njujork tajmsa objavio da je FBI, posle odluke predsjednika da smijeni direktora te službe Džejmsa Komija, vodio istragu o tome da li je Tramp radio za Rusiju ili bio pod uticajem Moskve.

"Mislim da je to najuvrjedljiviji tekst koji ikada i ako ste ga pročitali, vidjeli ste da nisu ponudili ništa. Oni su katastrofa od novina", kazao je Tramp.

Tramp je negirao i tvrdnju Vašington posta da se trudio da sakrije detalje svih razgovora sa Putinom u protekle dvije godine.

Vašington post je objavio da je Tramp svom prevodiocu oduzeo bilješke i da mu je naložio da o sadržaju razgovora ne priča sa ostalim članovima administracije.

Tramp i Putin su u Helsinkiju razgovarali dva sata iza zatvorenih vrata, samo u prisustvu prevodilaca. Sadržaj razgovora nikada nije objavljen, ali je Tramp danas rekao da nema šta da krije i da bi mogao da objavi transkript sa tog sastanka.

Najteže optužbe na račun predsjednika SAD iznio je demokratski senator iz Virdžinije Mark Vorner, najviše rangirani demokrata u Odboru za obavještajna pitanja, koji je rekao za Si-En-En da je Tramp skoro prekopirao Putinovu politiku i naveo da većinu sankcija Rusiji nije uvela Bijela kuća, nego Kongres.

"Realna je pretpostavka da je Tramp ruski agent", rekao je Vorner, prenio je Glas Amerike.

Fonet

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.