Đukanović-Al Olama: Nova tehnološka dostignuća u Crnoj Gori
Đukanović i Al Olama

Predsjednik doputovao u Abu Dabi

Đukanović-Al Olama: Nova tehnološka dostignuća u Crnoj Gori

Predsjednik Đukanović doputovao je u večernjim satima u Abu Dabi, gdje ga je na aerodromu dočekao ministar za vještačku inteligenciju UAE Omar Al Olama.

Kako su naveli iz Predsjednikovog kabineta, u srdačnom i prijateljskom razgovoru obostrano je istaknut značaj saradnje u ovoj važnoj oblasti, ne samo za budućnost inače odličnih bilateralnih odnosa, već za budućnost naših zemalja.

Ministar Al Olama je izrazio spremnost za transfer ne samo znanja, već i novih tehnoloških dostignuća u Crnoj Gori.

Kao primjer naveo je njihov projekat u medicini. Zahvaljujući vještačkoj inteligenciji i algoritmu koji su napravili, moguće je dijagnosticirati bolest tuberkuloze brže i bolje od bilo kog ljekara, rekao je on i izrazio spremnost da ga ustupe Crnoj Gori.

Đukanović je zahvalio Al Olami i predložio da se što prije uspostavi saradnja linijom vlada na ovom planu, što će, kako je rekao ministar, imati pozitivne efekte za obje zemlje.

Predsjednik će sjutra učestvovati na velikom međunarodnom skupu na kom će biti dodijeljena prestižna Zajedova nagrada za održivost u 2019.

Za sjutra je predviđen i susret predsjednika Đukanovića s krunskim princom Mohamedom Bin Zajed Al Nahjanom, pod čijim pokroviteljstvom se održava ova ceremonija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.