Univerzitet Crne Gore visoko rangiran na listi Webometricsa
UCG

Univerzitet Crne Gore visoko rangiran na listi Webometricsa

Univerzitet Crne Gore (UCG) visoko je rangiran na listi najboljih svjetskih univerziteta u kategoriji najvećeg broja citata na osnovu Google Scholar profila, koju je objavio Webometrics.

„Na toj listi, na kojoj se nalazi 6174 univerziteta, UCG je rangiran na visokom 1633. mjestu, čime smo pozicionirani bolje od većine državnih univerziteta iz regiona“, kazali su iz Rektorata UCG-a

Navodi se da se prethodne godine UCG nije našao na toj listi, što je bila posljedica neprepoznavanja tadašnjeg domena Univerziteta Crne Gore ac.me.

„Navedeni problem je uticao i na ukupno rangiranje UCG na Webometrics-ovoj rang listi. U međuvremenu, uprava Univerziteta je preduzela sve neophodne mjere, uključujući i izmjenu domena u ucg.ac.me, što je rezultiralo izuzetnim ovogodišnjim rezultatom“, kaže se u saopštenju.

Kako su kazali iz Rektorata, značajno pozicioniranje UCG na listi svjetskih univerziteta rezultat je posvećenog rada negovih profesora i saradnika, kvaliteta njihovih naučnih istraživanja.

„Kao i kontinuirane podrške koju uprava Univerziteta pruža sa ciljem podsticanja najboljih naučnih rezultata i međunarodne afirmacije UCG“, dodaje se u saopštenju.

Iz uprave Univerziteta su zahvalili i čestitali na uspjehu svim profesorima i saradnicima, koji su u prethodnom periodu svojom posvećenošću i radom doprinijeli promociji i boljem pozicioniranju UCG na svjetskom nivou.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.