Rodio se u četvrtak i u istom danu ostao bez tate i mame: Mališa se bori za život i zvaće se Vuk!
Stefan I Jovana, foto: Printscreen

Rodio se u četvrtak i u istom danu ostao bez tate i mame: Mališa se bori za život i zvaće se Vuk!

Čitava Srbija se moli za zdravlje bebe koja je u četvrtak na svijet došla na Odjeljenju hirurgije u Kruševcu i koja je u roku od samo 24 sata ostala bez oba roditelja posle saobraćajne nesreće na putu Kruševac - Kaonik.

Mlada porodilja Jovana Milenković (25), iz Đunisa, podlegla je u petak ujutru teškim povredama zadobijenim u udesu, u kojem je na mjestu nastradao njen suprug i otac dječaka Stefan Ilić (26).

Kako smo čuli od porodice Milenković, ako se beba izbori sa povredama od kojih je liječe u Centru za neonatologiju Kliničkog centra Kragujevac - zvaće se Vuk! 

Biće to prava pobjeda jedne jake "zimske" bebe, koja je ostala bez oca, koji se našao za volanom "fijata", i bez majke, koja je bila na zadnjem sjedištu kada se njihovo vozilo direktno sudarilo sa autobusom "Jugoprevoza".

Kraj Jovane je u "fijatu" sjedjela i njena rođena sestra Teodora Milenković (20), dok je na mjestu suvozača bio njihov otac Saša Milenković.

12vuk620x0

"Fijat" u kojem su bili Stefan Ilić i Jovana Milenković , foto: Novosti

Njegova rođena sestra, Jasmina Golubović, koja je udata i živi u Mozgovu kod Aleksinca svjedoči za "Novosti" o razmjerama tragedije koja ih je pogodila.

"Mališan se spasao od smrti, ali, eto, nije vidio roditelje, nisu ni oni njega" - kroz plač govori Jovanina i Teodorina tetka Jasmina.

"Svi se pitamo šta bi bilo da nisu baš u tom trenutku krenuli ka Kruševcu, ali sudbina je htjela da sjedne baš iza svog Stefana i da oboje nastradaju!

 A dobri su bili, Stefan i Jovana. Zavoljeli su se, bili su duže od godine zajedno. Kad je Jovana zatrudnjela, on je došao da živi kod nas. Radio je na građevini, kao mehaničar, bio je vrijedan.

Milenkovići su cijeli četvrtak proveli u bolnici sa prijeteljima i Stefanovom familijom.

I u petak su, sve do ranih jutarnjih sati, vjerovali i nadali se da će Jovana preživjeti. I ljekari su vodili veliku borbu da porode mladu pacijentkinju i održe je u životu uprkos izuzetno teškom stanju. Ali povrede su bile jače.

Beba je na svijet došla carskim rezom, sa znacima loših vitalnih parametara i odmah je reanimirana. Kada su joj ljekari stabilizovali stanje, hitno je prevezena u Centar za neonatologiju Kliničkog centra Kragujevac, i nastavili da se bore za život mlade majke.

Ljekari su zbog komplikacija ponovo uveli Jovanu u salu u toku popodneva i sve do zadnjeg trenutka Srbija se molila za trudnicu koja je trebalo da se porodi 24. januara. 

 

Novosti

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.