Abazović: Nijesam siguran da bilo ko u Crnoj Gori ima pravo da prećuti sve ovo što se dešava
Abazović

Abazović: Nijesam siguran da bilo ko u Crnoj Gori ima pravo da prećuti sve ovo što se dešava

Lider Ure Dritan Anazović pisao je ambasadorima i evropskim poslanicima povodom objavljivanja snimka predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića i Slavoljuba Stijepovića.

"Nakon što je objavljen snimak na kome se jasno i nedvosmileno vidi kako generalni sekretar  predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, a bivši gradonačelnik Glavnog grada i ministar prosvjete Slavoljub Stjepović uzima kovertu u kojoj se nalazi 97500 dolara, smatramo neizmjerno važnim da sve releventne međunarodne adrese i Vas lično kao naše iskrene partnere upoznamo sa ovim antologijskim skandalom.Naime, ovo je kontinuitet onoga na šta godinama upozoravamo, da su u Crnoj Gori svi izbori pokradeni, za šta su i do sada postojali dokazi, ali se uvijek nailazilo na ćutanje nadležnih institucija koje su ostale u službi zaštite direktnih aktera svih otkrivenih afera.", naveo je u pismu Abazović.

Razlika je, kako kaže, što sada imamo „svjedoka saradnika“ u liku biznismena Duška Kneževića koji tvrdi da je novac namijenio vladajućoj stranci.

"Jasno je i to da je Slavoljub Stjepović u cjelom slučaju samo kurir svoje partije koji pošiljku odnosi svome šefu, inače aktuelnom predsjedniku države Milu Đukanoviću. Zatim vjerovatno dogovorno novac rapoređuju na teren gjde se koristeći tužne sudbine osiromašenog stanovništva, kupuju glasovi, a samim tim i izborna volja građana.Nijesam siguran da bilo ko u Crnoj Gori ima pravo da prećuti sve ovo što se dešava, ali da više ne stoje ni Vaša opravdanja kako nemate mandat da se mješate u unutrašnje stvari naše države. Jer, ovdje je riječ o vrijednostima, a ne o pojedinačnom slučaju. Ukoliko zajednički nešto ne učinimo, Crna Gora će nepovratno ostati privatna država", stoji u pismu Abazovića.

"Vjerujući da je zajednički cilj da se integracioni procesi u Crnoj Gori dodatno ubrzaju te da evropska agenda dobije značajnu dinamiku, apelujem da preko ove afere ne pređete kao preko afere „Snimak“ koja se prilično uzaludno ponavlja svake godine u izvještaj o progresu. U svakoj demokratskoj državi predsjednik stranke koja se finansira na ovakav način odmah bi podnio ostvaku, a svi akteri afere bili bi makar u izviđaju specijalnog tužilaštva.", kaže Abazović. On je pozvao ambasadore i evroposlanike da ako već nijesu u mogućnosti da pomognu da se suzdrže od javnih pohvala za ovakvu vlast.

"Molim vas da zajedno izgradimo državu koja će biti ponos nas građana Crne Gore, svih njenih prijatelja širom svijeta, ali i Evrope kojoj zajednički težimo. Pružite nam ruku za zajedničku budućnost.", napisao je Abazović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.