Zambija: Povučen afrodizijak jer je predjelotvoran
ilustracija

Zambija: Povučen afrodizijak jer je predjelotvoran

Kompanija u Zambiji prekinula je proizvodnju pića koje reklamira kao snažan afrodizijak pošto se korisnik u Ugandi požalio na srčanu aritmiju i erekciju koja je, prema njegovom mišljenju, trajala - malo predugo.

"Prekinuli smo i proizvodnju i distribuciju i otvorili internu istragu", objavila je kompanija Revin Zambia Ltd.

Piće komercijalnog naziva "SX Energy Natural Power" omiljeni je afrodizijak u Zambiji, ali i susjednim državama. Reklamira se kao piće za podsticanje polne moći i sadrži prirodne ekstrakte biljaka đumbir i tongkat ali, a za obje je poznato da imaju afrodizijačka svojstva.

U Lusaki se piće popularno i nedvosmisleno naziva "sedam sati", ali za jednog Uganđanina to je ipak bilo malo previše. Nakon konzumacije afrodizijačkog napitka požalio se na palpitacije, hladan znoj i erekciju u trajanju šest sati, zbog koje se zabrinuo.

Ugandska agencija za ljekove analizom je utvrdila da piće sadrži i sildenafil, molekul slavne "Viagre", pa je vlada naredila zapljenu svih količina pića i objavila upozorenje stanovništvu.

Ali, vlasnik zambijske kompanije insistira na kvalitetu svog proizvoda, za koji tvrdi da sadrži isključivo prirodne sastojke i poručuje: "U Zambiji sa 'SX Energy Natural Power' nismo nikad imali nikakvih problema".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.