Demokrate: Najveći politički skandal u istoriji CG, EU da pošalje specijalnog izaslanika

Demokrate: Najveći politički skandal u istoriji CG, EU da pošalje specijalnog izaslanika

Boris Bogdanović predsjednik Kluba poslanika Demokrata pozvao je Evropsku Uniju, da slijedeći svoju praksu na primjeru Makedonije, pošalje specijalnog izaslanika u Crnu Goru i da sačini Specijalni izvještaj o zarobljenosti institucija.

"Afera koja je tektonski potresla Crnu Goru, a u koju su umiješani najviši državni zvaničnici, govori ono što je već odavno poznato, a ovih dana zapravo dobija najupečatljivije svjedočanstvo: da su institucije zarobljene, da nema mjerljivih učinaka u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala na visokom nivou, te da je korupcija zahvatila sve pore društvenog života", naveo je Bogdanović.

Kako je kazao, sa tim su upoznate i relevantne evropske i međunarodne institucije, a o čemu ima jasnog traga, u izvjesnoj mjeri, i u njihovim dokumentima.

"Sad je sve to dobilo upečatljiv dokaz. Jasno je da je zemlja potonula u najdublju krizu sa totalno srušenim kredibilitetom domaćih institucija", saopštio je Bogdanović povodom objavljivanja snimka bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića i predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića.

Ističe da je "aktuelna afera dramatično uzdrmala zemlju i potresla građane".

"Time su na najdrastičniji način dovedena u pitanje osnovna prava građana, pravna sigurnost, legitimitet institucija i ugled naše države. Ukoliko se to ne otkloni, biće postavljena nepremostiva prepreka demokratskom, socijalnom, kulturnom i ekonomskom razvoju naše države", naveo je predsjednik Kluba poslanika Demokrata.

Iz te partije su ranije danas ocijenili da je pitanju najveći politički skandal u istoriji Crne Gore i dokaz za najveću sramotu, korupciju i bezakonje u režiji DPS-a.

"Decenijama je jasno kako DPS dobija izbore i kako finansira svoje aktivnosti, a ovo je jedan od najupečatljivijih i najšokantnijih dokaza sistemske političke korupcije DPS-a", saopštili su između ostalog.

"Ponavljamo da je ovo prvorazredni politički skandal, jer pare za nelegalno finansiranje DPS-a uzima tadašnji gradonačelnik Glavnog grada, a sadašnji Generalni sekretar predsjednika Crne Gore. Ovaj snimak je kako Evropskoj uniji, tako i cjelokupnoj međunarodnoj javnosti najuvjerljiviji dokaz o tome kako DPS dobija izbore i kakav je karakter njihove vladavine.", navele su Demokrate.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.