U eksploziji pekare u Parizu tri osobe stradale i skoro 50 povrijeđenih
Foto:Twiter

U eksploziji pekare u Parizu tri osobe stradale i skoro 50 povrijeđenih

U velikoj eksploziji u Parizu danas su stradale tri osobe, među kojima dva vatrogasca i jedna turistkinja iz Španije, a povrijeđeno je gotovo 50 osoba.

Međuu povrijeđenima, devet osoba je u teškom stanju, saopštile su lokalne vlasti i dodale da je eksploziju uzrokovalo curenje gasa u jednoj zgradi u kojoj se u prizemlju nalazi pekara i mali restoran.

Mjesto nesreće danas posle podne posjetili su ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastane i gradonačelnica Pariza An Idalgo.

Eksplozija se dogodila jutros oko 9.00 u četvrti Pariza gdje se nalaze bulevari s velikim robnim kućama koje posjećuju turisti.

2019011223437811540664881Web1

Foto: AA

Više od 200 vatrogasaca angažovano je u gašenju požara koji je uslijedio posle eksplozije.

Mnoge stambene zgrade u Parizu koriste gas za kuvanje ili grijanje, ali su ekspozije od curenja gasa veoma rijetke.

Pariz

Foto: Rojters

Okolne ulice su zatvorene i stanari su evakuisani iz obližnjih zgrada.

U Parizu je danas pored te nesreće koja je uzrokovala i veliku materijalnu štetu, u toku protest pokreta "Žuti prsluci".

2019011223437811540664882Web

Foto: AA


Beta

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.